Rootsi valge staarpõder plaanitakse maha lasta, kuna loom on agressiivne (5)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge põder
Valge põder Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS/Scanpix

Rootsis elab valgekarvaline staarpõder, kuid kuna loom on väga agressiivne ja selle tõttu ohtlik, langetas politsei otsuse ta elu lõpetada.

Rootsi meedia teatel ei soovi valge põdra oma videoga ülemaailmseks staariks teinud Hans Nilsson, et loom mahalaskmise tõttu elu kaotaks.

«See on kohutav. Metslooma ei pea karistama selle eest, et ta käitub nagu metsloom. Arvan, et põder muutus agressiivseks selle tõttu, et tal on palju fänne, kes teda näha ja jäädvustada soovivad,» lausus rootslane.

Valge põder sai kuulsaks sel suvel, kui Nilsson teda Värmlandi maakonna metsas märkas ning temast video ja fotod tegi. Ta pani need sotsiaalmeediasse, tehest ebatavalisest põdrast staari.

Valge põder
Valge põder Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS/Scanpix

Pärast põdrast tehtud video ja piltide nägemist on sajad inimesed läinud Värmlandi, et imelooma oma silmaga näha ja teda jäädvustada.

Nilssoni arvates ei ole valge põder inimestest kaugel olles agressiivne, kuid kui ta tunneb end ohus olevat, siis asub ta end kaitsma.

Mehe sõnul vestles ta kohalikega, küsides, kas nende arvates on see põder ohtlik ja kohalikud olid öelnud, et nad ei karda teda.

Värmlandi Arvika politsei on teisel arvamusel ning politseijuhi Christer Lööfi teatel on nad saanud kaebusi, et inimesed ei julge agressiivse põdra tõttu metsa minna ning kardavad isegi oma koduhoovis liikuda.

Väidetavalt oli see põder rünnanud metsas koos koeraga jalutanud naist.

«See põder ei ole lemmikloom, kuigi osa inimesi peavad teda selleks,» teatas Lööf. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles