Osama bin Ladeni erisaated pühapäeval National Geographic kanalil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osama bin Laden.
Osama bin Laden. Foto: SCANPIX

Tallinn, 5.mai 2011:Nädal peale terrorirühmituse al Qaeda juhi ja maailma kõige tagaotsitavama isiku Osama bin Ladeni surma lähevad pühapäeval 8. mail kell 17:00 eetrisse neli National Geographic kanali erisaadet, mis jälgivad detailselt teekonda 11. septembri 2001. aasta südmusteni ning sellele järgnenud aega.

Vaatajad alustavad teekonda 1979. aasta Afganistanis ning saavad ülevaate, kuidas liitus püha sõjaga jõukas noor saudiaraablane Osama bin Laden, kellest sai sõja lõpuks džihaadi Robin Hood.

Saated annavad ülevaate pealtnäha juhlikest sündmustest ja terroriaktidest, mille niiditõmbajaks oli bin Laden ning tutvustavad nelja meest, kes sulandusid läänemaailma ülikoolidesse, läbisid seal intensiivsed lennukursused eesmärgiga seesama kultuuriruum hävitada.

Saated viivad välja 11.septembri varahommikusse 2001.aastal, kui üheksateist al Qaeda sõdurit lennujaama turvakontrollid läbisid, et astuda lennukitesse, millega ellu viia Osama bin Ladeni plaan. Nelja tunni jooksul saab vaataja detailse ülevaate, mis eelnes eelmise nädala pühapäeva sündmustele.

«Bin Ladeni erisaated on hea näide sellest, kuidas National Geographic kanal ühtepidi toob vaatajatele aastaid planeeritud ja toodetud maailma kallimaid teleprogramme, kuid samas suudab reageerida päevakajalistele sündmustele, pakkudes vaatajatele võimalust saada osa teekonnast ja faktidest nende sündmusteni,» kommenteeris Fox International Channels Baltikumi regioonijuht Karoli Hindriks.

National Geographic Channel on kättesaadav Starmani, Elioni, STV ja Telseti erinevates pakkettides. Kanaleid on digitelevisioonis võimalik vaadata ka venekeelse audioga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles