Nõiasaate võtted katkestati osaleja enesetapukatse tõttu (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõiasaate Alisa
Nõiasaate Alisa Foto: Erakogu

«Eesti selgeltnägijate tuleproovi» üheks favoriidiks peetakse tumedat nõida Alisat, kuid just tema enesetapukatse tõttu oli saate võtteperiood kahekuusel pausil.

Sügise algul selgus ootamatult, et Alisa üritas endalt elu võtta, kuid õnneks tänu Alisa ema kiirele tegutsemisele neiu elu päästeti. Võtted peatati ning jäädi lootma, et üks rahva lemmikutest siiski toibub ning jätkab ka võistlustules. 

Alisa selgitas avameelses intervjuus juhtunu tagamaid.

Urmas Eero Liiv: Võtete ajal juhtus sinuga midagi. Mis juhtus?

Alisa: Minuga juhtub pidevalt midagi. Palun täpsusta.

Sa sattusid haiglasse. Miks?

Paljud asjad kogunesid ja lumepall veeres suureks hunnikuks. Siis läks laviin ka minu peale. Seal oli kõike, avalik elu, eraelu, enda ambitsioonid. 

Mida sa endale tegid?

Lõikasin endale veeni. Võtsin veel tablette peale.

Kuidas sinusugune noor, kihvt inimene tuleb selle peale, et oma veenid läbi lõigata?

See ei sõltu vanusest ega sellest, kuidas inimene välja paistab. Kui sul ei ole elusoovi ega elurõõmu, siis seda ei ole. Ja mingi hetk tahad siit põgeneda.

Enamik inimesi kardab meeletult surma ja tahab elada igavesti. Miks sinul on surmatahe?

Ei ole, ma väga kardan surma. Just sellepärast ma kardan elu. Mul on väga palju pretensioone sellele, mis lõi mind siia ilma, küsimata, kas ma tahan üldse sündida ja kas ma tahan surra. Ma ei saa üldse aru, mis ma pean tegema siin elus. Miks? Sest mulle absoluutselt ei meeldi siin olla. Samas ma kardan surma. Kuna see niikuinii tuleb, tahan sellest hirmust kiiremini lahti saada ja selle lõpule viia. 

Kui palju oli sinu enesetapukatsega seotud saates osalemine? 

Kui ma alguses tulin castingule, siis ma üldse ei arvanud, et ma 20 sekka satuksin. Kõik läks teisiti, kui ma arvasin. See ei ole ainult selle saatega seoses, vaid kui ma midagi erakordset teen või midagi suuremat, kui kodus istumine ja joomine, siis sellega kohe kaasneb mingi vastutus. Kohe keegi hakkab sinult midagi ootama. Sa muutud nende ootuste vangiks. Nagu poleks ainult mina, minu elu ja minu otsused, vaid ka need teised inimesed mõjutavad seda, nagu ma oleksin neile midagi võlgu. Kuna ma ei osanud ette arvata, et kohtun ajakirjanikega, kellel üldse ei ole mingit moraali. 

Ühesõnaga, sinu enesetapukatse taga oli ebameeldiv suhtlemine meediaga?

Üks osa sellest. Mingi ajakirjanik, kellel oli lihtsalt vaja teha mingisugune artikkel valmis, tuli minu juurde, valetas kokku mingi mõttetu loo ja pärast võttis sealt loost välja mingid laused, mis olid talle vajalikud ja keeras kokku mingi loo, millel polnud midagi ühist tegelikkusega. See mind häiris. Ma osanud kohe aru saada, et midagi on valesti. Kuna mul teistes elu sfäärides toimus samal ajal mingi jama, kus ma süüdistasin ennast, et ma ei osanud midagi ette näha ja ära arvata... Mis selgeltnägija ma siis olen, kui minu elus toimub kogu aeg mingi jama ja mingi suvaline lohh inimene tuleb ja niimoodi lihtsalt saab ära kasutada mind. See haavas minu enesehinnangut. Ma tundsin ennast mingi toalapina, mingi mõttetu olendina, kelle sisse võib puhtaks hõõruda oma jalatsid ja mina ei saa midagi vastu teha. Kui see inimene otse tuleks minu juurde, siis annaksin talle vastu molu. See on minu tavapärane tegevus. Sellepärast mind vallandatakse ka igalt poolt. 

Seekordsest selgeltnägijate tuleproovist pidi lahkuma teispoolsusega suhtlev Liina, seega parima nõia tiitli üle jätkavad võistlemist tume nõid Alisa, tarokaartide panija Anete, diskor Ervin, Helve ja turvaäris tegutsev Martin.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles