Tiina Jantson süüdistab oma endist kasvandikku kõlvatus konkurentsis ja ärieetika rikkumises

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Invidia Agentuuri glamuurne avapidu.
Tiina Jantson
Invidia Agentuuri glamuurne avapidu. Tiina Jantson Foto: Tiit Mõtus

Ireni Erbi nimeline modellikooli omanik, veel hiljuti tuntud hoopis Irina Gorlovana, kasutab Jantsoni väitel talle kuuluvat Missis Estonia kaubamärki ilma luba küsimata.

Kauaaegse missivõistluste korraldaja sõnul on tegemist kõlvatu konkurentsiga.

Viimane «Kuuuurija» saade tõi avalikkuse ette ühe nahaalselt ja ebaeetiliselt käituva inimese tegevuse, mis kahjustab oluliselt Eesti iludusvõistluste mainet.

Saatejuht Katrin Lust paiskas Kuuuurijas õhku küsimuse, kuidas sai Ireni Erbist rahvusvahelise ilumaailma produtsent?

«Eks ma ise olen selle koletise mõnes mõttes loonud,» vastas Jantson. Ka Ireni Erbi ehk Irina Gorlova tuli kunagi Tiina korraldatud Miss Bikini võistlusele, kus jäi neljandale kohale.

Tänavune Jantsoni korraldatud Missis Estonia finaal toimus 22. juunil ja võitjaks krooniti Viktoria Borgmann.

«Just tema on ametlik Missis Estonia 2017. Nüüd aga näen ma «Reporteris» avalikku kuulutust, kus kahtlane agentuur Magic Monday eesotsas Ireni Erbiga on välja kuulutanud casting'u Missis Estonia 2017 valimisteks. See on absoluutne nahaalsus ja täiesti ebaeetiline käitumine, sest mina ei ole lubanud tal kasutada minu Missis Estonia võistluse nime. Tegemist on kõlvatu konkurentsi ja ärieetika rikkumisega, lisaks maine kahjustamisega missiüritusi korraldavatele organisatsioonidele ja nende juhtidele,» põrutab Jantson.

Tiina Jantson leiab, et kuigi ideedele ja kontseptsioonidele autoriõigused ei laiene, kahjustab selline lubamatu tegevus otseselt teda kui 25 aasta pikkuse traditsiooniga ürituse korraldajat.

Tiina Jantsoni kinnitusel ei oleks tal konkurentsi vastu midagi. Kui korraldataks ükskõik millise teise nimega iludusvõistlust naistele, oleks see igati teretulnud. «Ireni Erbi ebaeetilised teguviisid kahjustavad kogu Eesti iludusvõistluste mainet ja tagasi seda enam võtta ei saa. Kogu 25 aasta jooksul ei ole mitte midagi nii taunitavat ja ebaeetilist meie iludusvõistluste maastikul veel juhtunud. Alati on korraldajad leidnud omavahel lahendusi ja kunagi ei ole ära kasutatud mingi võistluse reklaamimiseks nii räigelt teise inimese pikaajalise töö vilju.»

Jantson lisab, et Ireni Erbi ignoreerib täielikult tema proteste juba aastaid ja teeb, mida tahab, ilma igasuguse ärieetikata. Samuti on tema võistlustel osalenud naistega tekkinud mitu skandaali, kus Ireni Erbi on nendelt tiitleid ära võtnud ja hiljem kellelegi teisele andnud.

«See kõik kahjustab väga oluliselt ka minu korraldatava võistluse mainet, kuna nii ei saa üldsus, kandidaadid, sponsorid ega ka ajakirjandus enam üldse aru, mis seoses Missis Estonia võistlusega toimumas on.»

Jantson kutsub naisi üles mitte osalema Ireni Erbi ja Magic Monday agentuuri korraldataval võistlusel, sest Eestis ei saa olla ühekorraga kahte Missis Estonia 2017 tiitlikandjat ja õige võitja on juba valitud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles