Skandaal kogub tuure: Paljas Porgand äritseb jõuliselt oma spordiriietega! (4)

Irene Kivi
, Elu24 tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Videblogija Paljas Porgand
Videblogija Paljas Porgand Foto: Ekraanitõmmis videost

Eile avaldas Elu24 loo, kus selgus, et blogija Merilin Taimre müüb taskuraha hindadega kosmeetikat, mida firmad on talle testimiseks saatnud. Paljudele kaubamärkide esindajatele tuli see ebameeldiva üllatusena. Nad leidsid, et tegemist on ebaeetilise sammuga ja üks firma teatas Merilin Taimrega koostöö lõpetamisest.  

Paraku selgub, et sarnast skeemi kasutab Taimre ka koostöö raames või töö eest tasuks saadud spordiriiete puhul. Kui kosmeetika müügi eest teenib Taimre kõigest pisku, siis spordirõivad on tõeliselt tulus äri, sest Taimre teeb koostööd Adidasega.

Esimesed vihjed selle kohta, et Paljas Porgand äritseb suures hulgas spordiriiete, jalanõude ja kottidega, jõudsid Elu24 toimetusse juba juunikuus, kui blogija tõi Tallinnas asuvasse Sarapuu Kirbukasse müüki kottide viisi Adidase riideid, millel olid veel sildid küljes. Klientide suus hakkas kõlama jutt, et Palja Porgandi rendibox on uus ja tunduvalt odavam Adidase outlet. Hinnad algasid 20 eurost, kuid enamik riideid maksid pea 45-50 eurot.

Paljas Porgandi kaup Sarapuu kirbukas
Paljas Porgandi kaup Sarapuu kirbukas Foto: Lugeja kuvatõmmis

Pärast eilse loo ilmumist võttis Elu24 toimetusega ühendust naine, kes rääkis, et on mitme kuu jooksul käinud pidevalt Sarapuu Kirbukas Palja Porgandi rendiboxis Adidase riideid ostmas. "Uhiuued Adidase tooted olid seal juba müügis mingi ostupeo käigus. Vist juunikuus. Sellest ajast olen käinud pidevalt enda ja oma laste varusid täiendamas. Mis seal salata, milleks osta Adidast täishinnaga kui saab poole odavamalt? Mind paneb vaid imestama, kuidas tal on neid riideid niivõrd palju?" imestas Elu24-ga rääkinud naine.

Paljas Porgandi box Sarapuu kirbukas
Paljas Porgandi box Sarapuu kirbukas Foto: Luegeja foto

Sarapuu Kirbukas müüvad riideid mitmeid tuntud inimesed ja kuulsuste rendiboxidel on üleval ka kaubitsejate nimesildid. Kui paljudel tuntud naistel on vaid üks boks, siis Paljas Porgand müüb riideid kahes boxis ja peamiselt on esindatud just Adidas kaubamärk.  

Paljas Porgand pop-up store'il
Paljas Porgand pop-up store'il Foto: Erlend Štaub

Paljudele on aga pinnuks silmas see, et Paljas Porgand müüb Adidaseid hingehinnaga. Meenutagem, et Eestis müüvad erinevatel kirbuturgudel ka palju teised blogijad koostöö käigus saadud riideid, kuid seda sümboolse hinna eest – asjad maksavad maksimum viis kolm-neli-viis eurot.

Paljas Porgandi box Sarapuu kirbukas
Paljas Porgandi box Sarapuu kirbukas Foto: Lugeja foto

Taimre kommenteeris Postimehele augustis koostööd ning Adidase müüki: 

Nimelt olen Adidas Eesti reklaamnägu ning sponsoreeritud partner. Saan neilt iga hooaeg endale uusi rõivaid reklaamimiseks ning pildistamistel ja videote valmimisel kasutatud rõivaid töötasuna. Riiete edasine kasutus on täielikult minu isiklik valik ning ei puutu Adidasesse.

Kuna kolisin hiljuti, siis viisin suurema osa oma vähekantud või isegi kandmata riideid (nii igapäeva kui ka trenni) Sarapuu kirbukale müüki. 

Adidas esindaja kommentaar Elu24-le: Mis puudutab tooteid tehtud töö eest, milleks on tavaliselt pildistamised ja videod, siis kindlasti ei ole Adidas seotud toote edasise käekäiguga alates hetkest kui toode lahkub Adidase kontorist või poest. Igasugune arvamus, et müügil on sügavam tagamõte või eesmärk, veel vähem teenimisvõimalus Adidasele on alusetu.

Samuti paljud meie partnered ostavad endale Adidase tooteid ning siinkohal ei saa me partnereid takistada ka ostetud toodet müümast kui partner on sellesse ise algselt investeerinud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles