Eliitkoolide pinge? Populaarne youtuber Victoria Villig: noored joovad ennast täitsa täis (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Victoria Villig
Victoria Villig Foto: Instagram

Populaarne youtuber Victoria Villig arvab enda kogemusele tuginedes, et noori ajab sageli jooma koolipinge.

Kuigi statistika näitab, et noorte alkoholitarbimine on veidi kahanenud, on mure endiselt suur - 87 protsenti üldhariduskoolide õpilastest on oma elu jooksul tarvitanud alkoholi ja iga seitsmes õpilane on purjus olnud 13-aastaselt või nooremalt. Kolmapäeval toimunud Tervise Arengu Instituudi alkoho likonverentsil keskendusid nii eskperdid kui ka koolinoored sellele, kuidas noorte seas alkoholitarbimist vähendada ja seda ennetada.

«Ma räägin isiklikult kogemusest, kuna olen õppinud mitmes eliitkoolis, siis mulle tundub, et kuna seal on nii suur koormus ja tamp on kogu aeg peal, et tulemused peavad head olema, siis nädala lõpus tahavadki noored ennast lõdvaks lasta ja kogu selle stressi välja elada ja puhata,» rääkis GAGi õpilane Victoria Villig «Seitsmestele».

«Pigem tarbitakse kanget alkoholi, mingit konjakit ja viina. Siidrid jäävad minu arvates tagaplaanile. Pigem ikka juuakse tohutult, ennast täitsa täis,» nentis Villig.

Victoria näeb, et üks viis, kuidas ennetada õpilaste alkoholitarvitamist, on panustada noorte huvitegevusse. Neiu arvates oleks suur abi ka sellest, kui erinevaid huviringe ja sportimisvõimalusi koolides tutvustada.

Alkoholitarvitamise vähendamist propageerivad kampaaniad jõuaksid noortele paremini, kui neid veaks samuti noored inimesed.

«Ma arvan, et need kampaaniad mõjuksid rohkem, seda teeksid noored ja noorte eeskujud. Täiskasvanud jäävad natuke kaugeks. Kui oleks endavanused noored, keda nad sotsiaalmeedias pidevalt näevad, siis võibolla see mõjuks neile rohkem,» märkis Victoria.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles