Juba teine näitleja süüdistab Kevin Spaceyt seksuaalses ahistamises (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader seriaalist «Kaardimaja», pildil Kevin Spacey
Kaader seriaalist «Kaardimaja», pildil Kevin Spacey Foto: Nathaniel E. Bell/AP/Scanpix

Möödunud nädalalõpul teatas näitleja Anthony Rapp, et tuntud  staar Kevin Spacey ahistas teda üle 30 aasta tagasi ja üritas temaga seksida.

Rappi teatel sattus ta Spacey haardesse 1986. aastal New Yorgis, kui ta oli 14-aastane ja Spacey 26-aastane , edastab msn.com.

Anthony Rapp
Anthony Rapp Foto: Dennis Van Tine/starmaxinc.com/Starmax/PA Images/Scanpix

58-aastane Spacey teatas, et ta ei mäleta juhtunut, kuid ta siiski vabandab Rappi ees, kui ta talle on haiget teinud. Samas tuli tuntud näitleja kapist välja tunnistades, et tal on olnud nii nais- kui meessuhteid, kuid nüüdseks on ta jäänud meeste juurde ehk on gei.

Kevin Spacey
Kevin Spacey Foto: STEPHEN CHERNIN/REUTERS/Scanpix

Nüüd teatas teine näitleja Robert Cavazos Facebookis, et ta kohtus aastaid tagasi Spaceyga Londoni Old Vic teatri baaris ja Spacey üritas talle külge lüüa. Spacey oli selle teatri kunstiline juht 2004 – 2015.

Kaader seriaalist «Kaardimaja», pildil Kevin Spacey
Kaader seriaalist «Kaardimaja», pildil Kevin Spacey Foto: BRIAN HARKIN/NYT/Scanpix

«Spacey oli baaris ja üritas seal paljudele külje alla ujuda, ta sõna otseses mõttes ahistas. Mina olin üks neist, kuid ma ei soovinud temaga suhelda. Mitte keegi ei julgenud talle öelda, et selline käitumine ei sobi,» meenutas Mehhiko päritolu Cavazos.

Old Vic teater teatas eile, et neil on ebameeldiv kuulata, et teatriga seostatakse seksuaalset ahistamist ja kui keegi nende töötajatest käitub ahistavalt, siis mõistetakse see hukka. Siiski ei mainitud Spacey nime. 

Maailma suurim multimeediakeskkond Netflix, mis toodab poliitilist menusarja «Kaardimaja» (House of Cards), teatas esmaspäeval, et lõpetab sarja tootmise.

Kaader seriaalist «Kaardimaja», pildil Kevin Spacey
Kaader seriaalist «Kaardimaja», pildil Kevin Spacey Foto: Melinda Sue Gordon/AP/Scanpix

Sotsiaalmeedias seostatakse sarja lõpetamist Kevin Spacey vastu esitatud ahistamissüüdistusega. Spacey mängib selles sarjas USA poliitikut Frank Underwoodi, kes vahendeid valimata tippu ronib ja presidendiks saab.

Kaader seriaalist «Kaardimaja», pildil Kevin Spacey
Kaader seriaalist «Kaardimaja», pildil Kevin Spacey Foto: Nathaniel E. Bell/AP/Scanpix

Netflix eitas, et sarja lõpetamine on seotud Spacey skandaaliga ning veel ei ole teada, millal sarja viimane osa eetrisse jõuab.

«Langetasime juba varem otsuse, et kuues hooaeg jääb viimaseks,» teatas Netflix.

Samas ei ole teada, mis saab selle meediakeskkonna poolt tehtava uue sarjaga, mis räägib USA kunagisest tuntud kirjanikust ja poliitikakommentaatorist Gore Vidalist, keda peaks kehastama Kevin Spacey. 

Hollywoodis lahvatas ahistamisskandaal oktoobri alguses, kui mitu tuntud väljaannet kirjutasid, kuidas produtsnet Harvey Weinstein aastakümneid näitlejannasid seksuaalselt ahistas.

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein Foto: Globe Photos/Globe Photos/Sipa USA/Scanpix

Sellega seoses hakkasid pinnale tulema mitmed aastakümete tagused ahistamisjuhtumid nii filmimaailmas, spordis kui poliitikas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles