Video: millised poplaulud loovad halloween'i kummituslikku meeleolu?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halloween
Halloween Foto: Panther Media/Scanpix

Halloween'i tähistatakse 31. oktoobri lisaks USA-le ja mitmele teisele inglise keelega riigile veel nii mõneski maailma paigas.

Tänapäeval ilmestavad seda iidset saagi- ja hingedepüha ehmatavad kostüümid, kõrvitsanäod, kummituslood ning komm või vemp mäng. Eelistatud on zombideks, kummitusteks, krahv Draculaks, nõidadeks ja teisteks ehmatavateks tegelasteks riietumine.

Halloween
Halloween Foto: Panther Media/Scanpix
Halloween'i kõrvitsad
Halloween'i kõrvitsad Foto: Panther Media/Scanpix

The Mirror pani kokku nimekirja halloween'i pidudele sobivatest kummituslikest poppaladest.

Esikohale paigutati Michael Jacksoni laul «Thriller», milles nähtav tants on seni populaarne.

Esialgu ei kandnud see pala siiski pealkirja «Thriller», vaid «Starlight: Give me some starlight».

Ray Parker Jr «Ghostbusters», mis pärineb samanimelisest filmist, mis sai 1984. aastal parima originaallaulu Oscari nominatsiooni. Oscar läks siis Stevie Wonderi palale «I Just Called to Say I Love You».

The Rolling Stones «Sympathy for the Devil», milles rollingud segasid klassikalise roki sambaga, saades üsna saatanliku pala.

Cliff Richardi «Devil Woman», mis on klassikaline popmuusikapala, kus on näha saatanlikke silmi, kristallkerasid ja mustlannast võrgutajat. See pala oli 1976. aastal mitme muusikaedetabeli tipus.

Samuti sobib halloween'i ajal kuulta AC/DC pala «Highway to Hell», Kernkraft 400 «Zombie Nation», Iggy Azalea ja Rita Ora «Black Widow»,  Kanye West «Monster», Talking Heads «Psycho Killer», Stevie Wonder «Superstition» ja Metallica «Enter Sandman». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles