Bin Ladenit jahtinud eraisikust ameeriklane tahab tasu saada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gary Faulkner
Gary Faulkner Foto: SCANPIX

USAs Colorados elavat Gary Faulknerit tuntakse selle järgi, et ta eraisikuna jahtis maailma esiterroristi Osama bin Ladenit.

Möödunud aastal sai ta ülemaailmselt kuulsaks, kui Pakistani politsei ta arreteeris, kirjutab blog.foreignpolicy.com.

Ta oli varustatud samuraimõõgaga ning enda sõnul soovis ta Al-Qaeda juhi leida ja tappa.

«Minu eesmärgiks oli ta peidukoht avastada. Keegi pidi seda ju ometi tegema. Kuna ametivõimud olid mannetud, siis leidsin, et pean sekkuma,» selgitas ameeriklane.

Nüüd pärast bin Ladeni surma sõnas Faulkner, et ta on terroristi surmanud eriüksuslaste ning USA valitsuse üle väga uhke.

«Ka mina oleks võinud selle ülesandega hakkama saada,» sõnas mees.

Faulkneri sõnul ei vasta tõele USA valitsuse väide, et bin Laden elas aastaid Pakistanis Islamabadi lähedal asuvas villas.

«Kui ta oleks seal elanud kaua aega, oleks ma ammu ta peidupaiga välja nuuskinud,» oli mees kindel.

Kuigi Faulkner kinnitas varem, et ta ei otsi bin Ladenit raha pärast, soovib ta siiski saada osa terroristi jälgedele ja tabamiseni viiva vihje eest välja pandud 25 miljonist dollarist.

Asjatundjate sõnul ei pruugi keegi seda summat saada, sest USA luure jõudis maailma esiterroristi jälgedele arreteeritud terroristide ülekuulamisel saadud informatsiooni ning luureandmete põhjal.

Kas keegi juba Al-Qaeda uut juhti Ayman al-Zawahirit jahib, pole teada. Wikileaksi andmetel elab see mees « ühele vanale karjusele kuuluvas tagasihoidlikus majas, mis asub varajatud kohas».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles