Harvey Weinsteini uus süüdistaja pisarsilmil: ta kiskus tampooni välja ja surus end mulle oraalselt peale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järjekordne naine on tulnud avalikkuse ette süüdistustega filmiprodutsent Harvey Weinsteini vastu.

Produktsiooniassistent Mimi Haleyi väidab, et ta külastas Weinsteini 2006. aastal tema New Yorgi korteris, kui 65-aastane mees teda seksuaalselt ründas, vahendab Daily Mail.

Noor naine üritas Weinsteini korduvaid lähenemiskatseid tõrjuda, öeldes, et tal on menstruatsioon, kuid mees oli temast üle ja sundis teda jõuga oma lastetuppa.

«Ta ei pidanud ei-sõna millekski ja sundis mind taganema tuppa, kus tuli ei põlenud, kuid mis nägi välja nagu laste magamistuba, kus olid seintel laste joonistused,» meenutas Haleyi.

«Ta surus mind voodile pikali. Proovisin teda eemale tõugata ja palusin, et ta lõpetaks, kuid see oli võimatu. Ta oli väga järjekindel ja füüsiliselt väga tugev,» kirjeldas Haleyi. 

Naine hakkas nutma ja siis kiskus Weinstein välja tema tampooni.

«Siis surus ta end mulle oraalselt peale, ehkki mul olid päevad. Ma tundsin end täielikult alandatult ja ei suutnud seda uskuda. Ma ei oleks lubanud midagi sellist teha isegi oma partneril,» sõnas naine.

Haleyi meenutas, kuidas Harvey viskas end seejärel voodisse selili ja ütles: «Kas sulle ei tundu, et me oleme teineteisele nüüd palju lähedasemad?» «Ma vastasin, et ei,» ütles Haleyi.

Mimi Haleyi süüdistab Harvey Weinsteini seksuaalvägivallas
Mimi Haleyi süüdistab Harvey Weinsteini seksuaalvägivallas Foto: Seth Wenig/AP

Haleyi sõnul kohtas ta Weinsteini esimest korda filmi «The Aviator» Euroopa esilinastusel ning sattus temaga uuesti kokku 2006. aastal Cannes'i filmifestivalil. Haleyi läks toona ise Hollywoodi tipp-produtsendiga tutvust tegema, et uurida, kas ta saaks mõnel tema filmivõttel tööd teha. Weinstein kutsus teda oma hotelli asja arutama.

Hotel du-Cap Eden Roc'i saabudes juhatati Haleyi Weinsteini ruumi ja peagi soovis mees temalt massaaži saada.

«Assistent viis mu Harvey tuppa ja lahkus. Pärast mõneminutilisi tervitusi ja normaalset vestlust küsis Harvey, kas ma masseerikisn teda,» kirjeldas Haleyi.

«Ütlesin: «Ei, vabandust, aga ma ei ole massöör.» Soovitasin tal selle palvega hotelli registratuuri pöörduda. Ta jätkas juttu massaažidest ja ma tundsin, et vestlus ei vii kuhugi ning lahkusin,» sõnas Haleyi. «Selleks hetkeks nutsin ja tundsin suurt häbi, et olin temaga kohtumist põnevusega oodanud.»

Haleyi oli täielikult šokeeritud, kui Weinstein talle peagi isiklikult helistas ja pakkus talle New Yorgis tööd ühe oma teleprojekti juures. Naine võttis töö vastu ja kui see lõppes, kohtus ta Weinsteiniga New Yorgis. Tol korral käitus Weinstein härrasmehelikult.

Weinstein ei jätnud aga Haleyit rahule ning üritas teda veenda Pariisi moenädalale tulema, lubades öömaja Ritzi hotellis ja muid luksusi. Haleyi keeldus, sest pidas Weinsteiniga Euroopasse reisimist kohatuks. See oli aga tema sõnul viga - Weinsteinile ei meeldinud eitav vastus ning mees hakkas talle pidevalt sõnumeid saatma.

«Ta ilmus isegi mu korterisse, ühel päeval isegi kaks korda, ja surus end sõna otseses mõttes füüsiliselt uksest sisse. Ma ei osanud temaga kuidagi toime tulla ja ütlesin lõpuks: «Ma ei tule sinuga Pariisi, ma olen kuulnud, et sul on naiste hulgas väga halb reputatsioon.» Selle peale ta taganes. Ma olin talle selgeks teinud, et mul puudub tema suhtes igasugune romantiline huvi.»

Mimi Haleyi süüdistab Harvey Weinsteini seksuaalvägivallas
Mimi Haleyi süüdistab Harvey Weinsteini seksuaalvägivallas Foto: JEWEL SAMAD/AFP

Weinsein läks lõpuks ise Pariisi, kuid jätkas New Yorki naastes Haleyi tagaajamist.

«Ta võttis minuga taas ühendust ja ta kutsus mind enda Soho koju külla. Nõustusin, sest tahtsin temaga säilitada häid suhteid. Ta saatis oma autojuhi mulle järele ja auto tagaistmel oli ajaleht NY Post, kus oli pilt Harveyst ja tema toonasest tüdruksõbrast Georgina Chapmanist Pariisi moeshowl. Mõtlesin, et see võis olla strateegiliselt paigutatud, et ma kahetseksin Pariisi sõidust loobumist.»

Haleyi sisenes seejärel korterisse, kus toimus eelpool kirjeldatud seksuaalrünnak.

«Otsustasin täna oma kogemust jagada, et avaldada toetust kõigile teistele naistele, kes on oma looga avalikkuse ette tulnud ning kõigile, kes on kogenud mistahes seksuaalvägivalda. Mitte ükski naine ei tohiks sellist kuritarvitamist kannatada. Meil on õigus «ei» öelda. «Ei» tähendab «ei» hoolimata olukorrast ja mina ütlesin Harveyle «ei»,» rõhutas Haleyi.

Harvey Weinsteini on seksuaalses ahistamises või vägistamises süüdistanud üle 60 naise. Mees eitab kõiki süüdistusi.

Mimi Haleyi süüdistab Harvey Weinsteini seksuaalvägivallas
Mimi Haleyi süüdistab Harvey Weinsteini seksuaalvägivallas Foto: Mike Coppola/AFP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles