«Radari» otsepilt: endine mõrvar töötas kolmes Tallinna koolis aastaid õpetajana

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Radar»
«Radar» Foto: Kanal 2

Tänases «Radaris» jõuab vaatajateni lugu sellest, kuidas kolmes Tallinna koolis töötas üheksa aastat õpetaja, kes varasemalt oli kandnud mõrva eest vanglakaristust.

Käesoleva aasta sügisel alustas sama õpetaja kahes koolis õppeaastat, ühes koolis pidi ta asuma koguni klassijuhatajaks.
«See peaks olema välistatud,» kinnitab tänases Radaris Haridusministeeriumi õpetajaosakonna juht Kristi Mikiver, viidates Lastekaitseseadusele, mis sellise olukorra peaks välistama.

«Radar»
«Radar» Foto: Kanal 2

Lugu, mille käigus avastas Justiitsministeerium enda ja kõigi teiste lastega seotud ametkondade üllatuseks räige vea Lastekaitseseaduses, pidanuks Radaris eetrisse minema septembris. Kuid õpetaja palve peale otsusas kohus selle loo ilmumise keelata.
Kuidas avastati Radari loo käigus viga seaduses, mis võiks ohustada meie lapsi ning millisele kaitsele avalikkuse eest on õigus kunagisel mõrvaril, vaata täna õhtul kell 20 algavas Kanal 2 saates Radar.

Copy
Tagasi üles