Fotograaf Meelis Tomson seljatas kohtus Europargi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Televisiooni noortesaate juht ja staarfotograaf Meelis Tomson.
Tallinna Televisiooni noortesaate juht ja staarfotograaf Meelis Tomson. Foto: Tallinna TV

Vabakutseline fotograaf ja Tallinna Noorte TV saatejuht Meelis Tomson seljatas kohtus parkimisalade haldaja Europargi, kes peab talle nüüd tagasi maksma kohtukulud.


Kolm aastat tagasi parkis Meelis oma auto Europarki, sai trahvi, see polnud esimene. Meelis võttis kätte ja kirjutas ise kohtule hagi valmis, tuginedes Eesti Vabariigi seadustele, kirjutas Buduaar.

«Ma põhimõtteliselt ei maksa Europargis ja CityPargis parkimise eest, sest nende taktika raha kasseerida ei ole kooskõlas Eesti Vabariigi seadusega, seda kinnitas ka kohus,» rääkis Tomson Buduaarile.

«Kui ma varem teadsin n-ö eesti keeles, mida nad valesti teevad ja mille vastu eksivad, siis tänu kohtuotsusele sain teada selle ka juriidilises keeles ning kavatsen seda neile igal võimalikul moel uuesti teatada,» lisas fotograaf.

Kas mees siis kunagi parkimise eest ei maksa? «Maksan ikka, näiteks Ühisteenused kontrollivad linnaala ja seal pargin end alati korralikult, samuti olen sunnitud maksma parkimise eest Solarise keskuse all, kus tegelikult on samuti Europark, aga mugavus maksab, » viitab mees, et pole mingi huligaan, vaid lihtsalt teab oma õigusi.


Kuigi mõlemal osapoolel on võimalus kohtuotsus Ringkonnakohtule edasi kaevata, ei pea Meelis seda mõistlikuks. «Mina olen praeguse kohtuotsuse kohaselt võitnud, Europark peab mulle kohtukulud tagasi maksma ning ma leian, et kui nad asja edasi kaebavad, oleks see väga rumal otsus. Kui nad ka seal kaotaksid, peaksid nad oma parklad ilmselt kinni panema ning neil ei oleks võimalik enam kelleltki raha kasseerida, sest ilmselgelt on täna neid inimesi, kes trahvid kohusetundlikult ära maksavad.»


Meelis paneb inimestele südamele, et alati ei ole kergem maksta mõttetuid arveid ehk siis trahve, millel pole EV seadusega mingit seost. «Ei ole lihtsam, et mis silmist, see meelest, tuleb julgeda oma õiguste eest seista!»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles