Galerii: kõik imelised Kuldnõela nominendid on teie ees!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile alguse neli päeva kestev Tallinn Fashion Weeki moemaraton, mis toob lavale Eesti disaini säravaimad tähed ning koondab moepubliku 11.-14. oktoobrini Vaba Lava teatrisaali. Moenädala avaõhtu kulmineerub suurejoonelise Kuldnõela galaga, mille raames anti üle kodumaise moekunsti tähtsaimad auhinnad Kuldnõel ja Hõbenõel.

Kuldnõelale olid nomineeritud Kadri Kruus, Marit Ilison ja Kristina Viirpalu, kes ka auhinna võitis!

Kristina Viirpalu on tuntust kogunud filigraansete käsitöötehnikate ja Haapsalu sallide aegumatule ilule kummardust tegeva disainiga. Kuldnõela galal toob disainer esitlusele peenete tikanditega kõrgmoe, mahedate toonidega kaetud naiselikkuse ja omaenda tõlgenduse Eesti rahvakunsti motiividest. Teine Kuldnõela nominent Marit Ilison rändab aga ringi laias moeilmas, poetades oma signatuurmustreid ja -värve tippajakirjade moeveergudele ning luksuspoodide valikusse. Moenädala avaõhtul jõuab lavale Ilisoni kristalltikanditest ja energiast pakatavate toonidega kaetud kollektsioon, mis põimib disaineri kultuurilise tausta, keskkonnasäästliku disaini ning kontseptuaalse kunstilise lähenemise. Kuldnõela kolmas nominent on nahakunstnik ja aksessuaaridisainer Kadri Kruus, kes peab oma suurimaks inspiratsiooniks just nahka, mis on tema sõnul ühtaegu nii vastuoluline kui ka hinnaline materjal. Disaineri värskeim kollektsioon liidab endas nii klassika kui ka põnevad värvimängud ning on pühendatud neile, kes aastaid tema loomingut ja nahakunsti toetanud on.

Vaata galeriist, millised kollektsioonid välja nägid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles