Nagu vits vette ehk mis on saanud Rootsi kultusbändist Charizma?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Charizma»
«Charizma» Foto: «Radar» / Kanal 2

Radar otsis Rootsist üles kunagise kultusbändi Charizma liikmed. Tegu oli Rootsi hard rock ansambliga, mis kirjutas 1989. aastal loo "Join Hands". See rääkis eestlaste ja rootslaste sõprusest. Kuigi ansambel oli aktiivne lühikest aega, andsid nad Eestis kontserte kümnetele tuhandetele inimestele, vormudes ühe põlvkonna lemmikansambliks.

Charizma
Charizma Foto: «Radar» / Kanal 2

«Ma ei räägi oma õpilastele, et olen olnud bändis,» ütleb ansambliliige Göran Nikolausson, kes õpetab juba mitmendat aastat Linnaeusi Ülikoolis muusikat. Kuid vendadest koosnev bänd ei salga oma Charizma minevikku. Radari meeskond läks külla trummar Janne Nikolaussonile, kellel on kodus ruum, mille seintele on riputatud bänditegemise hiilgeaegade mälestused. «Me isegi ei teadnud, et meil selline plaat on ilmunud,» ütleb kolmas vend Bosse, näidates Charizma vinüülplaati, mis välja antud Poolas.

«Charizma»
«Charizma» Foto: Radar / Kanal 2

««Join Hands» polnud meil isegi kavas kui Eestisse tulime,» ütleb loo autor Göran Nikolausson. «Mu vennad vihkasid seda lugu, sest see polnud piisavalt raske, olime siiski hard rockbänd,» selgitab Göran Radarile.

Charizma
Charizma Foto: Radar / Kanal 2

Lõpetuseks viivad mehed meid oma kodulinna kultuurimajja, kus esitavad spetsiaalselt eesti rahva jaoks uuesti akustilise versiooni oma hitist «Join hands», mida võib näha täna, kell 20.00, Kanal 2s.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles