Sumoprofid on kõhnemaks jäänud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kotooshu on kaalust kaotanud viis kilo.
Kotooshu on kaalust kaotanud viis kilo. Foto: SCANPIX

Sumoproffe kaalutakse ametlikult kolm korda aastas – enne Tokyos peetavaid jaanuari, mai ja septembri suurturniire. Hiljutine  kaalumine näitas, et 35 eliitdivisjoni (Makuuchi) sekitorist on 22 viimase nelja kuu jooksul kõhnemaks jäänud.

Kõige enam on kaalu kaotanud 32-aastane Aminishiki ja 23-aastane grusiin Tochinosin, on kes on mõlemad kümme kilo kergemad.

38-aastane ozeki Kaio on võtnud kaalust maha üheksa, 37-aastane veteran Tochinonada seitse, ozeki Kotooshu, maegashirad Goedo ja Homasho viis ning sekiwake Kisenosato kolm kilo.

Mõni mees on aga ka veidi juurde võtnud. Näiteks liiga raskeim sekitori, 24-aastane grusiin Gagamaru kaalub nüüd täpselt kaks tsentnerit ehk 200 kg.

Kaalumisele järgnenud tugevamate sekitori’de koosolekul (rikishi-kai) võeti yokozuna Hakuho ettepanekul vastu otsus, et kümne aasta jooksul toetavad kahe eliitdivisjoni rikishi’d iga kuu oma palgast 84 euroga tsunami tagajärjel orbudeks jäänud lapsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles