Kas see on esimene Eesti bänd, kes vallutab Ameerika muusikatööstuse?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Vabarna, Jalmar Vabarna ja Tõnu Tubli ehk Trad.Attack!
Sandra Vabarna, Jalmar Vabarna ja Tõnu Tubli ehk Trad.Attack! Foto: Eero Vabamägi

Septembri keskel jätkub folkansambli Trad.Attack!’i kaheaastane «Kullakarva» albumi esitlustuur teisel pool ookeani, kui kuu aja jooksul antakse 16 kontserti nii USA keskosas, ida- ja läänerannikul kui ka Tšiilis.

Bändi ajaloo pikimat ja tähtsaimat tuuri alustatakse New Mexico osariigis, kus lisaks teistele kontsertidele esinetakse ka mainekal maailmamuusika festivalil ¡Globalquerque!. «USA turule sisenemine on bändi rahvusvahelise karjääri arendamisel ülimalt oluline,» lausus bändi kitarrist Jalmar Vabarna Menule antud intervjuus.
«Alustasime eelmisel aastal koostööd agentuuridega nii USA-s kui ka Tšiilis ning see tuur on kõigi osapoolte jaoks väga oluline samm edasi. Nagu iga asja puhul, ongi just see algus kõige raskem ja me ei oodanud, et nii kiiresti meievahelisest koostööst midagi sünnib. Aga juba peatselt sõidamegi ja kusjuures ametlike tööviisadega,» rõõmustas Jalmar Vabarna. 
Kas siit on oodata üht põnevamat muusikaedulugu, näitab aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles