Sajal kohtingul käinud naine paljastab: need on 3 parimat nippi, kuidas võõraga kiirelt jutule saada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyla Carr saates «First Dates»
Tyla Carr saates «First Dates» Foto: Vida Press

San Francisco kohtinguekspert korraldas eksperimendi, et teada saada, kuidas uue võimaliku kaaslasega võimalikult kiirelt ühine keel leida.

Emyli käis aastatel 2011 kuni 2012 sadakonnal kohtingul 52 erineva mehega, kirjutab Business Insider. Tegemist oli osaga ülikooli lõputööst ja kuigi naine nimetab end «sarimonogaamik», valmistas talle pettumust, et ta polnud leidnud filmides nähtud muinasjutulist armastust. Seetõttu otsustas ta asjale läheneda teaduslikult.

Eksperimendi käigus käis Emyli kohtingutel ja pani kirja kõik, mis täpselt läks hästi või halvasti.Eksperimendi käigus muutus deitimine Emyli jaoks palju lihtsamaks, sest naine õppis ära, kuidas kontvõõrastega jää murda nii, et esmakohtumine poleks piinlik või veider.

Nüüd töötab Emyli kohtingunõustajana ja ta jagas kolme olulisemat nõuannet, mida silmas pidada uue inimesega tutvudes.

1. Soojenda kõneaparaat üles

Mehega number 52 kohtusin oma naabruskonnas. Tal kulus kohalejõudmiseks 45 minutit, mida pidasin kenaks. Probleem? Ta ei lausunud peaaegu sõnagi! Inimesega, kes annab sulle ainult ühesõnalisi vastuseid, on väga raske suhelda. 

Soovitan alati klientidel enne kohtingut sotsiaalselt üles soojeneda. Mine kohvipoodi ja vestle baristaga. Mine jõusaali intensiivtrenni või astu kasvõi toidupoodi ja lobise müüjaga!

Peaasi on majast välja saada tund või paar enne kohtingut. See rahustab närve ja meenutab sulle, et võõraste inimestega rääkimine polegi nii hirmuäratav.

2. Vali «jäämurdjaks»  mõni tegevus

Kohtingul number 53 nõustusin minema jiu-jitsu trenni kutiga, keda kohtasin saidil OKCupid. Esimesel viiel minutil pärast esmakohtumist oli ta mul kaksiratsi seljas! Mu süda peksis, endorfiinid olid laes ja meil oli täielik füüsiline kontakt. Me naersime ja meil oli algusest peale koos väga lõbus.

Kui tunned end esimese kohtingu asukohta valides mugavalt, kaalu paika, kus peate liikuma või midagi uut õppima - näiteks tantsutundi.

Sama reeglit võib rakendada ka professionaalsete kontaktidega suhtlemiseks: korralda kõndiv koosolek või minge koos jooksma. See on loomulikum viis sideme loomiseks kui lauas üle kohvitasside jõllitamine.

3. Ole lihtsalt aus!

Kohtingukaaslane number 59 jäi hiljaks. Kallistasime erakordselt kohmetult ja siis seisin tema kõrval naljakas poosis, kui ta teed tellis. Halvim asi oli see, et vestlus läks täiesti rappa, kuna ta üritas iga hinna eest sarkastiline olla.

Ära ürita olla naljakas ja öelda asju nagu: «Äge kostüüm - kas käisid ema kapis šoppamas?» Selle asemel küsi: «Ma ei ole kunagi varem selliseid kingi näinud - kust sa need said?» 

Soovitan üldiselt esimestel kohtingutel sarkasmi vältida (või mistahes esmakohtumisel), sest see näitab ebakindlust ja võib sinust jätta õela mulje. Pea meeles: sa ei pea olema püstijalakoomik, et teisele inimesele muljet avaldada!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles