Diana aimas ette, et temast ei saa kunagi kuningannat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Diana
Printsess Diana Foto: John Giles/PA Wire/PA Images

Täna, printsess Diana 20. surmaaastapäeval, teame me kõik, et Dianast ei saanud Inglismaa kuningannat. Tuleb välja, et Diana aimas sündmuste käiku vähemalt osaliselt ette.

1995. aasta intervjuus BBC Panoramale küsib Martin Bashir otsekoheselt, kas Diana usub, et temast saab kuninganna ning printsess vastab eitavalt. «Mulle meeldiks olla kuninganna inimeste südames, aga ma ei näe end selle riigi kuningannana. Ma usun, et paljud ei taha, et ma kuningannaks saaksin ja paljude all pean ma silmas institutsiooni, millesse ma abiellusin,» sõnab ta. 

Põhjenduseks toob Diana välja selle, et tema teeb asju teisiti kui kuningakojas harjutud on. «Ma juhin südame, mitte peaga ja see on mind minu töös pahandustesse kiskunud. Aga keegi peab inimesi armastama ja seda välja näitama,» saadab printsess kriitikanoole otse monarhia südamesse. 

Samas teame me nüüd, et 1995. aastaks oli Diana ja Charlesi suhe jõudnud kohutavasse seisu ning võib arvata, et printsess teadis intervjuu hetkel, et nende teed lähevad peagi ametlikult lahku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles