Fukushima tuumajaama ümbrus tühjendatakse täielikult elanikest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fukushima tuumajaama ümbrus tühjendatakse täielikult elanikest
Fukushima tuumajaama ümbrus tühjendatakse täielikult elanikest Foto: SCANPIX

Jaapani peaminister teatas ohuolukorra seaduse alusel, et Fukushima tuumajaama ümbruse evakuatsioonitsoon tuleb elanikest täielikult tühjendada.

See samm astuti pärast seda, kui politsei avastas 20 kilomeetri kaugusel tuumajaamast siiani 60 perekonda elavat, edastab AFP.

Evakuatsioonipiirkonnas elamise keeld jõustub täna. Evakuatsioonitsooni peredel on võimalus saata üks oma pereliige isiklikke esemeid ära tooma.

«Fukushima tuumajaamas on olukord siiani üsna kriitiline. Palusime tuumajaama ümbruse elanikel oma tervise huvides kodudest lahkuda. Ohuolukorra seadusele toetudes on võimalik piirkond inimestest tühjendada,» selgitas Jaapani peaministri Naoto Kani esindaja.

Fukushima tuumajaam sai kannatada 11. märtsil Jaapani kirdeosa tabanud maavärinas ja sellele järgnenud tsunamis ning tekkis radioaktiivne leke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles