Suur ülevaade: loe, milliseid uusi ja põnevaid saateid pakuvad ETV, Kanal 2 ja TV3 sügishooajal!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal 2 uue põnevussarja «Nukumaja» osatäitjad Andres Mähar ja Karin Rask
Kanal 2 uue põnevussarja «Nukumaja» osatäitjad Andres Mähar ja Karin Rask Foto: Kristjan Lepp

Eesti telekanalid toovad algaval sügishooajal vaatajateni hulgaliselt uusi saateid ja sarju.

«Terevisiooni» uued saatejuhid Heli Luik ja Martin Veisman / Kairit Leibold /ERR
«Terevisiooni» uued saatejuhid Heli Luik ja Martin Veisman / Kairit Leibold /ERR Foto: Kairit Leibold/ERR

ETV

Uuenenud «Terevisioon» tervitab vaatajaid erisaatega 1. septembril kell 8. Traditsioonilisel ajal, kell 6.55, alustab saade 4. septembril. Sügishooajal ekraanile jõudev hommikuprogramm on läbinud uuenduskuuri. Saadet juhivad sel hooajal Katrin Viirpalu, Piret Järvis ja Reimo Sildvee, nende kõrval astuvad uute tulijatena ekraanile Heli Luik ja Martin Veisman. «Ringvaade» alustab hooaega samuti 4. septembril ning sel sügisel on ka reedene saade tunni aja pikkune.

Septembri esimesel laupäeval jõuavad uute hooaegadega ekraanile armastatud sarjad «Koduigatsus» ja «Inspektor George Gently».

4. septembril toob ETV ekraanile uue saatesarja «Meie Eestid». See on lõbus reisisaade, mis viib vaatajad paika, mida mõnes mõttes tunneme kõige vähem - meie oma kodumaale. Nii nagu ükski prohvet ei ole kuulus omal maal, ei ole ka saatejuhid vaatajaile võib-olla tuttavad. Tavaliselt oleme harjunud neid nimetama «mitte-eestlasteks». Ent kuuekesi heidavad nad värskeid ja vaimukaid pilke väiksele maatükile Soomest lõuna ja Lätist põhja pool, mida ühiselt nimetame koduks.

Kui «Meie Eestid» on lõppenud, jõuab ekraanile Margus Saare juhitud saate «Iseolemine» uus hooaeg. Urmas Vaino kaasakiskuv debatisaade «Suud puhtaks» alustab uut hooaega 6. septembril. Saade algab sissejuhatava osaga kohe pärast «Pealtnägijat» ning jätkub põhjaliku aruteluga pärast «Aktuaalset kaamerat».

7. septembril õhtul jõuab Eeva Esse juhtimisel ETV ekraanile värske saatesari «Uudishimu tippkeskus». Saates tutvustatakse lihtsalt, kuid põnevalt seda, kuidas teadus kohtub meie igapäevaeluga.

Alates 8. septembrist on ETV ekraanil aga uus saatesari «Töörööbikud», mis kõrvutab kaht sama elukutse esindajat, tuues esile nende ühisosa ja rõhutades samas nende erinevusi. Saate eesmärk on väärtustada erinevaid ameteid ja näidata nende telgitaguseid. Septembri teises pooles jõuab vaatajateni aga uus liiklussaade «Punane sekund». Pühapäeva õhtuti enne «Aktuaalse kaamera» põhisaadet saab aga näha muhedalt andekaid minisaateid «Leiutades Eestit», kus lapsed kujundavad oma nutikate leiutistega tuleviku Eestit.

17. septembril toob ETV ekraanile uue krimisarja «Lõksus - tapja meie seas». Tegemist on kargelt põhjamaise kriminaalsarjaga, mis tirib vaatajad paeluvate sündmuste keerisesse. Pisikese Islandi linnakese juures leitakse fjordiveest tundmatu surnukeha ning selle tuvastamine osutub võimatuks. Uurimisel on kaalul minutid, kuid tugev lumesadu annab oma panuse selleks, et kogu müsteeriumi lahendamine võimalikult keeruliseks muuta.

26. septembril alustab ETV «Valimisstuudiotega» - käes on kohalike omavalitsuste volikogude valimise aeg ning ETV toob olulisemad hetked vaatajateni. «Valimisstuudio» saatejuhid on Andres Kuusk ja Ainar Ruussaar. 15. oktoobril lõpeb valimiste periood suure «Valimiste õhtuga».

Televaatajate lemmik, krimisari «Midsomeri mõrvad», on 19. hooajaga ETV vaatajate ees alates 29. septembrist. Novembris jõuab Indrek Treufeldti juhtimisel eetrisse aga Eesti Vabariigi 100. sünniaastale pühendatud ajaloosari «Ehitades Eestit».

«Suur komöödiaõhtu»
«Suur komöödiaõhtu» Foto: Aivo Kallas

KANAL 2

Kanal 2 hooaja avab esmaspäeval kell 19 Eesti populaarseim uudistemagasin «Reporter», millel täitub 13. eetriaasta. Märgilisele sünnipäevale on pühendatud ka esmaspäevane erisaade «Reporteri kuraditosin», kus 13 saatega seotud inimest meenutavad oma kirkaimaid hetki ja juhtumisi, mis uudiseid tehes ette on tulnud. 

Esimene uus tulija stardib Kanal 2 ekraanil juba järgmisel pühapäeval, 10. septembril. Uus huumorishow «KMD Klubi» ehk Komöödiaklubi toob igas saates lavale värske valiku rohkem kui kümnest tippnäitlejast ja –koomikust. Kaasa löövad Priit Pius, Raivo E. Tamm, Kadri Rämmeld, Merle Palmiste, Üllar Saaremäe ja paljud teised.

Huumorilainel jätkab Kanal 2 ka septembri teises pooles, kui juba kolmanda hooajaga astub televaatajate ette menusaade «Suur komöödiaõhtu». Sel sügisel võtavad saatejuht Tiit Suka kõrval koha sisse seitse uut näitlejat. Eesootaval sügisel hakkavad televaatajaid naerutama huumorilegend ja ärapanija Peeter Oja, parima teleseriaali näitlejatari auhinnaga pärjatud Piret Kalda, teletäht Kristel Aaslaid, Kanal 2 menusarjast «Köök» tuntid Kristjan Kasearu, komöödiasarjas «Naabriplika» värvikat Tola kehastav Kait Kall, muusikalilavade täht Nele-Liis Vaiksoo ja Draamateatri noor talent Christopher Rajaveer.

Suurte showde kõrval toob Kanal 2 juba esmaspäeval, 11. septembril ekraanile ka täiesti uue põnevussarja «Nukumaja». Krimikirjanik Katrin Pautsi stsenaariumil põhinev sari erutab saladuste ja intriigidega, kui pealtnäha idüllilises äärelinnas hargneb lahti haaravalt põnev lugu täis valesid ja ootamatuid keerdkäike. Peaosades säravad Karin Rask, Andres Mähar, Tambet Tuisk, Maarja Jakobson, Andres Roosileht ja Ursula Ratasepp. 

Seikluse eest kannavad sel sügisel hoolt Tanel Padar, Ott Sepp, Sepo Seeman ja Ago Anderson, kes võtavad ette vallutusretke läbi eksootilise Gruusia, kus neid ootab ees hulk väljakutseid. Seiklussari «Kiired ja ilusad Gruusias» näitab, mis puust on need neli tehtud ja kas väljakutsetest tulevad võitjatena välja tiim «ilusad» ehk Sepo ja Ago või hoopis meeskond «kiired» ehk Tanel ja Ott. 

Uue saatesarjaga stardib sel sügisel ka Carmen Pritson-Tamme. «Oled jätnud jälje» jagab eestlaste erilisi lugusid ja annab võimaluse ütelda avalikult välja sõna «aitäh».

Kanal 2 toob uute saadete kõrval televaatajate ette taas ka kõik senised telelemmikud. Kohe esmaspäeval asub uutele heategudele «Kodutunne», teisipäeval võtab päevakajalised tulised teemad ette «Radar» ja kolmapäeval jätkab menusari «Pilvede all». Uute sündmuste ja värvikate tegelaskujudega naasevad peagi ekraanile ka komöödiasari «Köök» ja krimisari «Siberi võmm». Samuti ootab rõõmus taaskohtumine ees kõiki «Kuldvillaku» ja «Nädalalõpp Kanal 2ga» vaatajaid, kui uute külaliste ja lõbusate kohtumistega on tagasi ekraanil Teet Margna ja Kristjan Jõekalda. Põhjust on oodata ka Roald Johannsoni juhitud «Roaldi nädalat».

Kodumaiste saadete kõrval näeb Kanal 2s ka sel sügisel välismaist meelelahutust. Sellest nädalast on vaatajad juba saanud kaasa elada uuele remondi-realityle «Minu kodu on parim», uus nädal toob ekraanile tagasi aga menuka draamasarja «Naistevangla» ning ekraanile ootavad pääsu «Ameerika talendi» verivärske hooaeg ning maailmas laineid löönud uusversioon legendaarsest sarjast «MacGyver»

Ees ootavad ka mitmete Hollywoodi kassahittide tele-esilinastused -  just Kanal 2 ekraanil näeb esimesena filmisarja «Kiired ja vihased», suurteoseid «Tähtedevaheline» ja «Homse piiril», komöödiaid «Vastikud ülemused 2» ja «Naabrid» ning mitmeid uusi eestikeelseid koguperefilme. 

«Merivälja» osatäitjad esilinastusel
«Merivälja» osatäitjad esilinastusel Foto: Toni Läänsalu

TV3

4. septembril kell 21.30 algab uus kodumaine põnevussari «Merivälja», kus teeb kaasa Eesti tippnäitlejate kahurvägi. Tegemist on Eesti suurima lahendamata mõistatusega. Mida uurisid ja leidsid nõukogude sõjaväelased vene aja lõpul Meriväljalt? Kas tõesti oli tegu maavälise objektiga, ufoga? Põnevusseriaalis löövad kaasa Merle Palmiste, Argo Aadli, Andrus Vaarik, Olav Osolin, Tarvo Krall, Maria Avdjushko, Lauli Otsar, Andres Lepik jpt. Sarja stsenarist on Indrek Hargla ja režissöör Triin Ruumet. Spetsiaalselt sarja jaoks kirjutatud muusika autor on Taavi Aavik.

Teisipäeva õhtul alustab uus komöödia «Lillepood» Ago Andersoni ja Ivo Reinokiga eeotsas. Sari räägib ametnikust, kes saab ootamatult lillepoe omanikuks. Poes ootab teda taimehull Kristofer Robin ja palju ülimalt kummalisi kliente.

6. septembril kell 20 algab uus tõsielusari «Me saime lapse», kus viis julget eesti noort naist, eesotsas staarblogija Mallukaga, toovad avameelselt ekraanile oma lapsesaamise loo. 

Neljapäeval, 7. septembril, algab uus talendishow «Üllata Eestit!», mida juhivad suvesangarid Kristjan ja Indrek. Saates astuvad üles toredad eesti inimesed, kes oskavad, omavad või suudavad midagi sellist, mis kõiki teisi öeldes jalust rabab.

Katrin Lusti autorisaade «Kuuuurija» jätkub 4. septembril kell 20, millesse on lugusid otsitud terve suvi. «Meil õnnestus intervjuu saada endise õiguskantsleri nõuniku Jaanus Konsa ohvriga. See on üks kõige karmimaid intervjuusid, mida olen võib-olla ajakirjanikuna teinud,» kirjeldas Lust. 

«Padjaklubi» hooaja avaosa on eetris 5. septembril kell pool kümme. Uuel hooajal saavad padjakatest talutüdrukud ning neid sunnitakse tööd tegema rohkem, kui kunagi varem, sest kuri talupealik Irja hoiab silma peal. 

«Kättemaksukontori» hooaeg algab neljapäeval, 7. septembril kell 20.30. Uuel hooajal on sarjas näha ka uusi tegelasi, üks neist on noor ja kaunis advokaat Kioko, keda kehastab näitleja Klaudia Tiitsmaa. Mihkel Raua «Kolmeraudne» on taas eetris neljapäeviti kell 21.35. 

Uute osadega jätkuvad ka sarjad «Võimalik vaid Venemaal», «Suletud uste taga» ja «Papad mammad».

Sügisel on TV3 oodata veelgi põnevaid sarju. «Reis Siberi südamesse: Baikal» on saade, kus kaheksaliikmeline reisiseltskond sõidab kahe eriettevalmistuse läbinud maasturiga ringi ümber Baikali järve Venemaal.

Ülipopulaarne «Su nägu kõlab tuttavalt» ei jää samuti tulemata ning oma välimusega hädas inimestele tõttab appi «Minu imeline muutumine». Müstikahuvilisi hakkab köitma «Eesti selgeltnägijate tuleproovi» uus hooaeg, kus panevad end proovile verivärsked osalejad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles