Isegi oma mees ei tundnud «Stiilipäeviku» muutujat ära

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kädi pärast stiilimuutust: kleit - Karen Millen, kingad - NS King, pesu  Triumph, ehted Expressions (Rocca al Mare kaubanduskeskus), soeng - Karel Oja (www.fashionhair.ee), meik - Loore Härmat, näohooldus - A Clinic.
Kädi pärast stiilimuutust: kleit - Karen Millen, kingad - NS King, pesu Triumph, ehted Expressions (Rocca al Mare kaubanduskeskus), soeng - Karel Oja (www.fashionhair.ee), meik - Loore Härmat, näohooldus - A Clinic. Foto: Filmimees

Kolme lapse ema Kädi üheks peamiseks julgustajaks «Stiilipäevikule» kirjutades osutus tema 8-aastane tütar, kel juba mõnda aega oma eelistused ja arvamused. Välimuse värskendus oli Kädi jaoks vajalik ka selleks, et end enesekindlamalt tunda ja võtta ette plaan oma äriga alustamiseks.

Kädi (33) vanemad lapsed on vastavalt 8- ja 10-aastased, pere praegu kahe ja poole aastast pisipiigat ootab sügisel lasteaeda minek. Kodune elu on teinud oma töö – lapsega liivakastis käies ja igapäevatoimetusi on mugavam teha ikka teksades. Saatest kaasa saadud punane peanupp šokeeris Kädi alguses, kuid praeguseks on ta sellega juba harjunud ja rahulgi. Sõprus on uuendatud ka seelikutega.

Kädi, mis on see äri, millega plaanite alustada?

Soovin avada oma kohvik-kaupluse. Sellega läheb veel aega, aga selline mõte peas on. Tegelen vaikselt äriplaaniga.

Mis te arvate, kas välimusega on võimalik saada eesootavateks ärivestlusteks julgust?

Natuke vist ikka annab julgust juurde, et vestlustele minna. Nüüd on konkreetne soeng peas ja ei jää lohakat muljet.

Saate lõpptulemuseks oleva kauni kleidiga ilmselt ärikohtumisele ei lähe, aga saite ehk muid asjalikke nõuandeid?

Jah, nüüd ootangi, millal saan teatrisse minna, et seda selga panna veel. Konkreetselt [nõuandeid tööriietuseks] ei olnud, aga stilist näitas erinevaid viise, kuidas kombineerida, et kui on pidulik kleit, siis väike pintsak või kampsun peale ja siis sobib tööle ka minna. Samuti riietumisstiili osas, kuidas näiteks seelik teha kleidiks. Siuke vahva seelik oli, mida ma ise poleks iialgi selga pannud. Seelik, pluus ja jakk peale – ise ei tulegi selle peale, et mängida oma riietega nii.

Kui pikalt te olete kodune olnud?

Selles mõttes on mul väga hästi läinud, et olen saanud vanemate lastega kodus olla, kui nad 1. klassi läksid. Hea oli ja on neid toetada, nendega koos õppida ning kodus olla, kui nad koolist koju tulevad.

Mis teid saatesse viis?

Tundsin, et on vaja endaga midagi ette võtta. Olles pühendunud kodule, lastele ja mehele, tekkis soov midagi muuta endas, et oleks rohkem jõudu edasi minna.

Laste kõrvalt pole sugugi nii lihtne enda jaoks aega leida, kui arvatakse. Kuidas teiega on?

Ega ei olegi. Kogu aeg ei ole lapsehoidjat võtta. Aega tuleb kõvasti ette organiseerida, kui tahad minna kuhugi, natuke jääb raha taha ka. Kolme lapsega on ikka natuke raskem.

Kuidas te saates osalemisega rahule jäite?

Nad šokeerisid mind väga ootamatult. Seda, mida nad minuga tegid, ei oodanud mitte üldse kohe. Alguses olin ma päris ehmatanud, aga nüüd olen juba harjunud ja meeldib. See annab mulle julgust juurde ja ma käin hoopis teistmoodi riides. Julgen seelikuga välja minna ja vastavalt juuksevärvile panen ka erksamalt riidesse. Ma pean panema – see [punane juuksevärv] natuke sunnib.

Varem oli tunne, et kui ma lastega koos kodust välja lähen, siis ei sobigi end kuidagi paremini riidesse panna, ikka tossud jalga ja niimoodi mugavalt. Ei julge end kuidagi üles lüüa. Aga nüüd mõtlen jälle teistmoodi. Keskmine laps ütleb nüüd ka, et vaata, et sa siis seeliku selga paned!

Kas olete varem punapea olnud?

Kunagi 11 aastat tagasi, aga mitte nii punane. Nõudis alguses harjumist, aga nüüd meeldib.

Kuidas teised on teie uue värvi omaks võtnud?

Väga hästi. Siin õelapsed tahavad juba ka punaseks värvida, on väga vaimustuses.

Kas olete jõudnud kedagi oma uue välimusega ka üllatada?

Mu abikaasa ei tundnud mind eile ära,. Ma käisin eile muusikatesti tegemas, aga ta ei näinud hommikul, mismoodi ma end riidesse panin - ma panin seeliku üle pika pika aja. Õhtul oli pime ka ja kui ma jooksin auto poole, siis mees vaatas esialgu, et mingi võõras naine tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles