Elu24 eksperiment: tinderdajate välimääraja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tutvumisäpp Tinder. Naised kurdavad, mida Eesti mehed teevad Tinderis valesti
Tutvumisäpp Tinder. Naised kurdavad, mida Eesti mehed teevad Tinderis valesti Foto: Jonathan Brady/PA Wire/PA Images

Elu24 võttis ette eksperimendi ning tegi kohtinguäppides ja interneti jututubades varjunime all pisikese uurimuse. Miks ja millised mehed veebist tutvusi otsivad?« »

Tänapäeva kiire elutempo juures on inimesed harjunud, et nii toit kui suhted tuuakse nutitelefoni või arvuti teel koju kätte. Elu24 kirjaneitsi võttis oma missiooniks välja uurida, millised mehed internetiavarustes silmarõõme otsivad. 

Lootusetu romantik. Mees, kes otsivad pühisuhet ja «seda üht ja ainsat». Mõned neist räägivad, kuidas nad tahaksid sind igal õhtul romantilisele õhtusöögile viia ja lilli kinkida, mõned neist kirjutavad sulle isegi luuletusi (mille autorsuses ei saa küll kindel olla). Nad räägivad, kui ilus sa oled, isegi siis, kui nad sind näinudki ei ole ning kui sa sellele tõigale tähelepanu juhid, ütlevad nad, et mõtlesid sisemist ilu.

 
 Foto: Mercury Press/Caters News Agency

Külge kleepuja. Juba pärast lühikest vestlust arvab see tüüp, et ta omab sind ja sinu aega. Pidev sõnumitevalang on lõppematu ja kui sa koheselt ei vasta, järgneb hulgaliselt sõnumeid teemal «see on sinust nii ebaviisakas, et sa minuga ei räägi». 

Michelangelo David.
Michelangelo David. Foto: Vladimir Vyatkin/RIA Novosti

Mees, kes on vaid seksi peal väljas. Need eksemplarid teevad kõik, et meelitada neidusid endast paljaid pilte saatma. Vahel väidavad nad, et see on kinnitamaks, et ta ei vestle teise mehega. Tihtilugu peavad need mehepojad vajalikuks ka ilma hoiatamata oma meheau demonstreerida.

Vasakule panija. Mehed, kes on tavaliselt pikas suhtes ja otsivad oma ellu väikest vürtsi. Tavaliselt väidavad nad, et oma naine ei paku neile seda, mida nad ihaldavad. Küsides mehelt, kas ta on oma naisele öelnud, mida ta soovib, on vastuseks tavaliselt «ei». 

Noormehed, kes valetavad end vanemaks, et oma kogemustepagasit täiendada. Valdavalt alaealised poisid, kelle emmed-issid pole perekonnaõpetust väga tõsiselt võtnud ja kes vajavad interneti abi selleks, et teada saada, kuidas inimeste anatoomia toimib.

Mehed, kes valetavad end naisteks. Osad mehepojad arvavad, et esinedes vastassugupoolena mõjub selline teguviis usaldust tekitavana ja naised on kergemini valmis oma fantaasiaid avaldama. 

Caters News Agency
Caters News Agency Foto: /Caters News Agency

N-ö suhkruissid. Tavaliselt vanemad mehed, kes arvavad, et väärivad enda käevangu noort ilusat neidu, kuna nad on majanduslikult heal järjel. Osad neist ei eelda vastutasuks «preemiatele» muud kui koos väljas käimist, et naisega eputada. Mõnede meeste eeldatavad vastuteened panevad aga küsima: mis eristab seda prostitutsioonist?

Väga kahtlased isendid. See tüüp mehi tekitavad väga kõheda tunde. Nimelt otsivad nad interneti avarustest noori neidusid. Väga noori neidusid. Sellistega kokku puutudes tahaks väga loota, et ükski tüdruk nendega kunagi kohtuma ei nõustu. 

Uskupöörajad. Alguses tundub jutt tore ja viisakas, kuid teatud hetkel kisub jutt vägisi religioonile ning üritatakse meeleheitlikult vastaspoolt veenda oma usulistes veendumustes.

Intellektuaalsed kutid. Harv juhtum kohtingumaastikul, kuid neid ikka leidub. Need mehed otsivad audentseid vestlusi ega vii juttu seksile pea kunagi. Üldiselt on vestlusteemadeks kultuur, poliitika ja maailmavaatelised küsimused. Lisaks viisakusele iseloomustab neid vestlusi ka ilma vigadeta kirjastiil.

Online-maastik on äärmiselt kirju ja need kümme tüüpi mehi on kahtlemata vaid üldistatud osake kõigist isenditest, keda sealt leida võib. Hoolimata väga huvitavast ja mitmekesisest eksperimendist naaseb Elu24 kirjaneitsi ent siiski päris maailma. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles