Mida printsess Diana oma viimasel õhtusöögil sõi?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Diana (1995)
Printsess Diana (1995) Foto: SCANPIX

Briti printsess Diana sattus 31. augustil 1997 Prantsusmaal Pariisis autoõnnetusse ja suri mõned tunnid hiljem Pariisi Hôpital universitaire Pitié-Salpêtrière haiglas.

Prantsuse meedia teatel lahkusid Diana ja ta kaaslased Ritzi hotellist kell 00.20, õnnetus Pont d’Alma tunnelis leidis aset umbes kell 00.23, esimene politseipatrull saabus viis minutit hiljem.

Parameedikud said raskelt vigastatud Diana autost kätte alles kell 1.00, ta süda pandi uuesti tööle ning kiirabi lahkus koos Diana kell 1.41. Printsess jõudis haiglasse kell 2.00 ja suri kell 4.00.

Uurimine näitas, et roolis olnud Ritzi hotelli turvaülem Henry Paul sõitis kiirusel 105 kilomeetrit tunnis vastu Pont d’Alma tunneli 13. posti. Paul jäi ellu, saades vähe vigastada. Printsessi kaaslane, miljonärist ärimees Dodi al-Fayed hukkus silmapilkselt.

Printsess Diana ja Dodi Fayed / Scanpix
Printsess Diana ja Dodi Fayed / Scanpix Foto: SCANPIX

Enne Ritz hotellist lakumist olid Diana ja al-Fayed söönud õhtusöögi. Daily Meal teatel koosnes printsessi viimane õhtusöök Ritzi hotelli L’Espadroni restoranis Doveri lestast, juurviljatempurast, mis on taignas praetud juurviljad, marineeritud seentest ja spargliomletist. Ta jõi mineraalvett ja valget veini.

Lest
Lest Foto: Panther Media/Scanpix
Juurvilja tempura / wikipedia.org
Juurvilja tempura / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org
Marineeritud seened
Marineeritud seened Foto: Panther Media/Scanpix
Omlett
Omlett Foto: Panther Media/Scanpix
Vesi
Vesi Foto: Panther Media/Scanpix
Valge vein
Valge vein Foto: Panther Media/Scanpix

«Tal ei olnud aimugi, et see on tema viimane söömaaeg. See oli tavaline õhtusöök, mitte midagi uhket,» kirjutas Briti meedia pärast Diana surma.

Selle aasta 31. augustil möödub printsess Diana surmast 20 aastat ning teda mälestatakse Ühendkuningriigis, Prantsusmaal kui teistest paikades, kus ta seni populaarne on.

Printsess Diana, sünnnimega Diana Spencer, oli 1981 – 1996 abielus Briti troonipärija prints Charlesiga. Abielust sündis kaks poega, 1982 prints William ja 1984 prints Harry. 

Prints Charles, printsess Diana, prints William, prints Harry / Scanpix
Prints Charles, printsess Diana, prints William, prints Harry / Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles