HBO sattus suure küberrünnaku alla: lekkis suur hulk «Troonide mängu» salajast materjali!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emilia Clarke sarjas "Troonide mäng"
Emilia Clarke sarjas "Troonide mäng" Foto: SCANPIX

Telekanal HBO sattus hiljuti suure küberrünnaku alla, mille käigus lekkis materjale nende populaarseimast sarjast «Troonide mäng».

Häkkerid said enda valdusse väidetavalt poolteist terabaiti materjali ja võisid internetti postitada  «Troonide mängu» tulevase episoodi stsenaariumi, kirjutab Entertainment Weekly. Lisaks lekkisid sarjade 

«Ballers» ja «Room 104» uute osade käsikirjad. Häkkerid väidavad, et peagi lisandub uusi lekkeid.

«HBO koges hiljuti küberintsidenti, millega kompromiteeriti telekanali olulist informatsiooni,» kinnitas HBO. «Me asusime viivitamatult juhtumit uurima ja teeme koostööd politsei ning küberturvafirmadega. Andmete kaitsmine on HBO suurim prioriteet ja me suhtume täie tõsidusega meie omanduses olevate andmete kaitsmisesse.»

Telekanal ei avaldanud, millist informatsiooni varastati, kuid häkkerid saatsid pühapäeval mõnedele meediaväljannetele e-kirja, milles uhkustasid varastatud «Troonide mängu» sisu omamisega. 

HBO pole ainuke telekanal, mis on suurt küberrünnakut kogenud. Selle aasta alguses lekitati enne ametlikku esilinastust internetti Netflixi hittsarja «Orange Is the New Black» uued osad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles