Erik Orgu: vähem süües kaotad kaalu, on müüt!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Orgu, toitumisnõustaja
Erik Orgu, toitumisnõustaja Foto: Erik Orgu erakogu

Toitumisspetsialist ja treener Erik Orgu kirjutab enda blogis, kuidas arusaam «vähem süües kaotad kaalu», on müüt. «Kui vähendad oma kaloreid kriitilise piirini, hakkab keha automaatselt puudujääki kompenseerima ja aeglustab ainevahetust. Äärmuseni viidud kaloraaž võib töötada küll esimesel korral, kui seda proovid. Aga edasi toimib su keha täpselt vastupidi,» jagab mees tarkust. 

«Mida rohkem dieeti pead, seda vähem see töötab. Jõuad selleni, et toidukoguste piiramine ei tööta enam üldse,» kirjutab toitumisnõustaja Erik Orgu ning soovitab igal kaalulangetajal tähelepanu pöörata sellele, mis toimub rasvaraku sees.

Erik peab siinkohal oluliseks vaadata üle suhkrukogus: «Kui vähendad suhkru kogust, vähendad ka insuliinitaset ning see juba mõjutab rasvarakku ennast ka. Insuliin kontrollib rasvarakke nii, et suhkrust loobumisega lubad oma kehal kaalust alla võtma hakata. Rasvarakud ei hoia enam oma talletatud energiat kinni. Seega: kui sa ei anna oma kehale valget suhkrut, langetad insuliinitaset. See sunnib keha energia saamiseks rasvu põletama. Rasvaga päriselt võitlemiseks peaksid langetama insuliinitaset ja seda saad sa teha ainult nii, kui loobud valgest suhkrust.»

Lihtne, kas pole? 
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles