Salapärasele reisijale ukse avanud Putin pani sotsiaalmeedia kihama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Vladimir Putin avab ukse salapärasele reisijale.
President Vladimir Putin avab ukse salapärasele reisijale. Foto: Ekraanitõmmis videost

Vene  sotsiaalmeedia kihab oletustest, kellele tahtis president Vladimir Putin isiklikult ukse avada, kui ta saabus Mercedese maasturiga Valamo saarel asuva pühakoja ette.

Presidendi ametkonna ametlikest materjalidest neid kaadreid ei leia. Üllatuslikult avalikkuse ette jõudnud video tekitas paljudes venemaalastes küsimuse, kas lahutatud Putini isiklikus elus võib olla toimunud oluline muutus. Naljahambad valisid koguni välja punasesse riietunud naised, kes nende arvates võisid Mercedeses viibida, vahendas Fontanka.ru.

Salvestiselt on näha, kuidas peatunud Mercedese rooli tagant astub välja president isiklikult ning juhiust sulgemata avab kohe tagumise vasakpoolse ukse. Aga seal osutab keegi käega millelegi ning salapärase reisija põlve kõrgusel vilksatab midagi punast. President sulgeb seejärel kiiresti ukse ning tema näol on vaevumärgatav naeratus. Kõik.

Presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov püüdis hajutada lugejate kahtlusi, kinnitades, et «punase kleidiga naine» oli julgeolekuteenistuse töötaja. Tähelepanelikud lugejad pöörasid tähelepanu reisija mitteametlikule riietusele, sest oli näha ilma maniküürita kätt, ning punasele mantlile või käekotile, mis võis lebada põlvedel. Osa irvhambaid oletas, et ju siis oli tegemist Rooma paavstiga, kui juba riigipea isiklikult ukse avab.

«See on mees. Julgeolek,» teatas Peskov ajakirjanikele. Tema sõnul avanud president tagumise ukse, sest «tahtis midagi võtta», mitte ei kavatsenud daami suhtes viisakust üles näidata.

Anonüümse infokanali Karaulnõi andmetel näevad eeskirjad ette, et kui Putin istub ise rooli taha, paigutatakse tagaistmele kaks ihukaitsjat. Mõnikord sõidavad tagaistmel tõlgid (kui reisija on välismaalane) või protokolliteenistuse töötajad (kui toimub visiit olulise isiku juurde).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles