Jõhker võistlus: ratsanik kriitilises seisus, kaks hobust surnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Džoki P. W. Mullins (keskel) kukub oma hobuse Dooneys Gate'i sadulast. Mullins jäi terveks, hobune aga hukkus pea silmapilkselt.
Džoki P. W. Mullins (keskel) kukub oma hobuse Dooneys Gate'i sadulast. Mullins jäi terveks, hobune aga hukkus pea silmapilkselt. Foto: SCANPIX

Maailmakuulsal hobuste võiduajamisel, Suurbritannias korraldataval Grand Nationalil oli eile üsna must päev, kui miljonite televaatajate ja sadade kohalolijate silme all hukkus kaks hobust, noortevõistlusel aga sai üks ratsanik tõsiseid vigastusi ja on haiglas kriitilises seisundis.

Grand National on iga-aastaselt korraldatav hobuste võiduajamine, kus ratsanikel tuleb läbida 7,2 km ja ületada 30 takistust. Kokku on rajal 16 takistust, neist 14 tuleb ületada kahel korral.

Eilne võistlus sai äärmiselt traagilise alguse, kui juba neljandal takistusel kukkus üheksa-aastane ratsu Ornais nii õnnetult, et murdis oma kaela. Vaid mõned sekundid hiljem murdis kümneaastane Dooneys Gate kukkudes oma selgroo. Dooneys Gate’ile sai saatuslikuks takistus nimega Becher’s Brook, mille ületamisel on ka varasematel aastatel mitmed võistlejad kukkunud.

Dooneys Gate suri enne kui loomaarstid temani jõudsid, Ornais oli aga nii raskelt vigastada saanud, et ta tuli magama panna.

Grand Nationali võitis Jason Maguire Ballabriggsil.

Noortevõistlusel kukkus 22-aastane Iiri džoki Peter Toole üsna sõidu alguses hobuse seljast maha ja sai tõsiselt vigastada ning ta viidi haiglasse ja pandi kunstlikku koomasse.

Toole’i treeneri Charlie Manni sõnul tuvastati noormehel ajuverejooks. «Arstid otsustasid ta kunstlikku koomasse panna, et tema ajule puhkust anda,» selgitas Mann. «Ta jääb koomasse vähemalt esmaspäevani ja siis arstid vaatavad, kuidas edasi käituda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles