Rootsi koomik soovitab vägistamiste tõttu meestevaba muusikafestivali

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bråvalla muusikafestival
Bråvalla muusikafestival Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX/SCANPIX SWEDEN/Scanpix

Rootsi muusikafestivalidel, kaasa arvatud kõige kuulsamal, Bråvalla festivalil on viimastel aastatel leidnud aset seksuaalrünnakuid ja vägistamisi.

The Locali teatel langetasid Bråvalla festivali korraldajad pärast selle aasta festivali otsuse, et 2018 seda festivali ei toimu ja põhjuseks toodi just seksuaalvägivald.

Bråvalla muusikafestival
Bråvalla muusikafestival Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX/SCANPIX SWEDEN/Scanpix

Rootsi koomiku ja raadiosaatejuhi Emma Knyckare arvates ei pea muusikafestivali ära jätma, tuleb lihtsalt korraldada meestevaba festival.

Ta kirjutas Twitteris: «Mida te arvate, kui korraldaks tõeliselt laheda festivali, kuhu pääsevad ainult mitte mehed. Seega on see naistefestival. Selliseid festivale tuleks korraldada seni, kuni mehed on oma vägivaldsest ja agressiivsest käitumisest järeldused teinud ega kipu enam naisi seksuaalselt ründama».

Knyckare teatel on ta sotsiaalmeedias saanud sellise festivali ideele toetust ja juba 2018 võiks meestevaba muusikafestival aset leida.

«Meestevaba muusikafestival toimub tõenäoliselt järgmisel suvel. Kavatsen kokku kutsuda grupi hakkajaiad korraldajaid ja projektijuhte, kellele oma plaani tutvustan. Kuulan ära ka nende ettepanekud ja arvamused ning sealt liigume edasi,» lisas koomik.

Lisaks  Bråvalla festivalile on seksuaalrünnakuid ja vägistamisi aset leidnud ka Stockholmis toimunud We Are STHLM festivalil.

Bråvalla muusikafestivali toimumispaik
Bråvalla muusikafestivali toimumispaik Foto: Jessica Yngve / SCANPIX/Jessica Yngve/Scanpix
Bråvalla muusikafestival, esines Ryan Lewis
Bråvalla muusikafestival, esines Ryan Lewis Foto: Izabelle Nordfjell/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Seksuaalrünnakud muusikafestivalidel ei ole ainult Rootsi probleem, see on probleem enamikus Euroopa riikides ja USAs.

Briti kuulus Glastonbury festival avas juba 2016. aastal kuulamispaiga neile naistele ja transsoolistele, kes kartsid seksuaalrünnakuid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles