Margus Vaher tulistab: tšikid, kelle ekspordiartikliks instas on hot ass ja duck face – printsid ei otsi endale naist stripiklubist!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Vaher
Margus Vaher Foto: Liis Treimann

Laulja Margus Vaher avas paar kuud tagasi blogi «Mis tegelikult loeb». Hiljutises postituses avaldab Margus mõtteid ühiskonda tabanud selfie-trendi ehk endlihulluse osas: «Kuna nartsissism on maailmas kiirelt leviv trend, siis on nüüd võimalus sekunditega ka igasugu selhvi-videosid nii FBsse kui instasse lisada.» kirjutab Margus:

«Olen alati imestanud, mis paneb ühe eluterve, enesekindla ja cooli inimese endast ise pilti tegema? Saate aru, käe välja sirutama, õiget nurka leidma, võltsnaeratuse näole võluma ja nuppu vajutama. Ja voila - instasse pilt lähebki! Oo, need surematud trenniselhvid, ülesvõtted Rammsteini kontserdilt või pooleldi magamist teeseldes oma totaalselt meigitud näoga «woke up like this» klõpsides. Kuna nartsissism on maailmas kiirelt leviv trend, siis on nüüd võimalus sekunditega ka igasugu selhvi-videosid nii FBsse kui instasse lisada. Tunnen end nagu must lammas valgete keskel. Kas ma olen ainuke friik, kes tunneb, et mis mõtet on tiiki, rappa või mereranda ujuma minnes telefon vette kaasa võtta, sobival hetkel kaamera tööle panna ja nagu muuseas kaamerasse öelda: «Täiega mõnus on siin sulistada, nagu best eväääär. ääää». Nagu phukin uju, rsk, või mille jaoks Sa siia tulid? Kontserdile minnes lükatakse näpud püsti, pööratakse lavale selg ja kiideldakse, et nüüd olen Lenny, Sheerani või Vallatute vestide kontserdil. Aga mida Sa õigupoolest teed? Kui Sa nii äge melomaan või fänn oled, äkki Sa hoopis naudiksid päriselt showd, lakkaksid korraks olemast eneseimetlejast prick ja vähemalt üks kord elus prooviksid mitte ainult lahe näida, vaid päriselt olla ka.

Mulle väga meeldib ütlus, et reeglina räägivad need, kes ei tea või et rääkimine on varjatud tunnete segadus. Arvan, et see kehtib elus üldisemalt ka. Inimesed, kellel on tõepoolest äge, värvikas ja kogemusterohke elu, kes on päriselt ka enda tegemistega rahul, ei kipu sellest igal sammul avalikkusele kirema. Nende jaoks on ükskõik mis rikastav kogemus iseenesest elamus ja nad ei pea instalitsi kombel minema pildile laike koguma, et enda silmis vähegi väärtust omada. Üks on kerjus, teine kuningas. Kumb Sinu meelest olulisem on - pildiraam või pilt ise?

Raamidest rääkides - tšikid, kelle põhiliseks ekspordiartikliks instas on hot ass, duckface või ülesputitatud büst. Ja Sa tõsimeeli imestad, miks vastassugu Sind objektina kohtleb ja et tänapäeval on ikka printsi nii raske leida. Ongi, sest printsid ei otsi endale naist stripiklubist, vaid kuskilt mujalt. Mees, kui Sul on treenitud keha, äge auto või tsikkel, siis igapäevaselt selle eksponeerimine sotsiaalmeedias mõjub lihtsalt pikendusena. Üks kord elus julgen ma oraakel olla ja ennustada, et kui selfie-trend ükskord oma kuulsusetu otsa leiab, mis loodetavasti juhtub varsti, siis sellest kollektiivsest unenäost ärgates on Sul varsti seda kräppi vaadates, mida tootnud oled, jube piinlik.

Siinkohal on paslik kuulutada välja selfide võistlus! Üles võtta reaktsioon postitusele, pilt postitada kommentaaridesse. Parimale auhind  :P Matš laav!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles