Statistika: mis rokkis eestlaste peolaual jaanidel?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grill.
Grill. Foto: www.flickr.com

Pikk nädalavahetus ohtra toidu ning joogi seltsis hakkab läbi saama. Heidame pilgu peale, mille järgi eestimaalastel seekordsetel pühadel eriti isutas.

Maximas müügistatistika näitab näiteks, et jaanipühade ajal võidutsesid Eesti inimeste söögilaual arbuusid, tomatid, värsked kartulid, kanašašlõkk ja hele õlu.

Tänavuste jaanipühade ajal tarbisid Eesti inimesed võrreldes mullusega oluliselt enam värskeid puu- ja köögivilju. Kõige populaarsem toode oli pühade ajal arbuus, mida jaanipäeva eel ja ajal osteti koguni üle 114 tonni. Arbuusile järgnesid tomatid, hele õlu ja värsked kartulid.

Suuremat huvi on sel aastal pälvinud kergemad lihatooted ning palju on ostetud ka kala ning krevette. «Erinevaid grillimiseks sobivaid eelvalmistatud lihatooteid osteti ligi 190 tonni,» edastab poekett oma teates.

Jookidest osutusid populaarseimateks erinevad mineraal- ja lauaveed, karastujoogid ning lahjad alkohoolsed joogid. Hea uudis on see, et kõikide alkohoolsete jookide müügis oli näha mullusega võrreldes tarbimise langust, enim soetati heledat õlut.

Loodame, et jaanid said veedetud toredalt ning soovime homseks kõigile mõnusat töönädala algust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles