Inglismaal tulid koolipoisid protesti märgiks seelikutes kooli

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Instagram

Briti koolipoisid tulid kooli seelikutes, kuna koolivorm lühikesi pükse ei tolereeri, hoolimata seejuures ka kuumalainest, mis vahepeal saareriiki kimbutas. Poisid leidsid, et neile tehakse ülekohut, kui nad peavad pikki tumedaid pükse sellises kliimas kandma.

Protesti alustas viis poissi, järgmisel päeval tuli juba 50 noorukit seelikus kooli. Ühel poisil kästi püksid siiski jalga panna, kuna ta «jalad olevat karvased». Lühikestes pükstes poisid jäeti pärast tunde ning ka üks seelikukandjast noormees, kuna tema kehakate oli liialt napp!

Ka vanemad toetavad poiste algatust – nad leiavad, et see on tõepoolest ebaõiglane, kui tüdrukud saavad aastaringselt seelikutes ringi lehvida, poistel on aga põlvpüksid keelatud. Lisaks muretsevad vanemad ka suure kuuma pärast. Protestiaktsioon sai alguse, kui direktor keelas poistel lühikeste pükste kandmise, ant pakkus sarkastiliselt, et nad võiksid ju seelikuid kanda. Poisid võtsidki sõnasabast kinni ning kuna direktor oli nii öelnud, ei saanud ta enam enda sõnu tagasi võtta. Poisid näevad, kuidas naisõpetajad ja –õpilased käivad koolis sandaalides, õhukestes pluusikestes ja seelikutes. Nemad aga peavad olema kinnistes jalatsites ja pikkades pükstes, vanematel poistel on ka pintsaku kandmine kohustuslik.

Pildid seelikutes poistest levivad internetis kulutulena, kusjuures kõik jagajad elavad poiste aktsioonile kaasa. Direktor kommenteeris kohalikule meediale, et nad kaaluvad riietusreeglite muutmist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles