Eestimaa kõige rõvedamad enesepaljastajad läbi aegade

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Aastast aastasse on ikka ja jälle kuulda olnud mõnest liputajast, kes oma saaki  mõnes pargis või metsatukas jahib. Sageli arvatakse, et liputajad on pigem räpased eluheidikud või eraklikud vanamehed, kuid tihti pole see nii. Vaatame otsa viimastel aastatel avalikkust raputanud kõige värvikamatele enesepaljastajatele, maakeeli lihtsalt pervertidele. 

Aasta 2008. Politsei trahvis veebruari lõpus Tartus ringi sõitnud BMW juhti, kes sõidutas kinnitamata turvavöödega ja sõidukiakendest välja kõõlunud ning keha paljastanud naisi, kirjutab Postimees. Autojuht üritas politseinikke veenda, et sõidukis viibinud naisi ta ei tundnud, kuna tegemist oli hääletajatega, ning pärast vahejuhtumit soovis ta neist hoopis kiiresti vabaneda. Talle määrati karistuseks maksimaalne võimalik rahatrahv 3000 krooni.

Aasta 2009. Põlva optikatoodete firma juht tabab koos prillipoe müüja ja politseiga Põlvas mehe, kes oli korduvalt optikakauplusse tunginud, et poe arvuti abil eneserahuldamisega tegeleda. Mees tabati sõna otseses mõttes teolt, kirjutab LounaLeht. Ettevõtte toonane juht kirjeldav: «Nõud, kausid, topsid, vaasid, tühjad pudelid – ükskõik, kuhu vähegi mahtus, olid täis urineeritud, kõik asjad haisesid.» 
Kokku sai omavolitseja enne tabamist poes oma meelt lahutamas käia üheksal korral. Tabamisel viibinud isik meenutab: «Ta oli poolpaljas – püksid, kingad jalast ära võetud. Tõmbas oma noku aluspükstesse ja tõusis püsti hirmust värisedes. Eks tal jäi akt pooleli. Arvuti jõudis välja lülitada, kuhu oli loodud kaust, mis pornopilte täis laaditud.» Poejuhi sõnul oli tegu umbes 20-aastase mehega, kes olevat linnas tuntud kaklushimulise ja probleeme tekitavana. Väärmaa sõnul oli juhtunuga seoses enim kahju just poemüüjast, kes pidi oma tööd tegema rüvetatud ruumis.

Aasta 2010. Pirita rannas jalutab ringi purjus vene keelt rääkiv mees, kes sööstab päevitavate naisteni ja käperdab neid, kuniks vastupanu ebameeldivaks osutub. Seejärel paneb kurikael jooksu ja leiab uued ohvrid rannaala teisest paigast. Politsei saab korduvaid kõnesid, kuid käperdajat tabada ei õnnestu, sest viimane vahetab oma asukohta kiiresti. Viimaks istub purjus mees ohvri kõrvale ja taas kohale kutsutud politsei paneb mehel käed raudu. Karistuseks määratakse keskealisele pereisale rahatrahv korduva avaliku korra rikkumise eest. 

Aasta 2011. Tartu kesklinna tööle rutanud naine ehmatas ennast poolsurnuks, kui avastas selja taha pead pöörates endast paari meetri kaugusel liputaja, kirjutab Tartu Postimees. «Ma ei hakanud kohe vaatama, kes see kõnnib mu järel, aga äkki kuulsin, et ta teeb suuga nii nagu musitaks. Keerasin ringi ja nägin kiilakat meest. Mingi hallikas pleekinud T-särk oli seljas, aga muidu oli jumala paljas. Isegi paljajalu oli. Ja siis katsus käega omal seda...» kirjeldas juhtunut ohvriks olnud naine. Mees oli tema hinnangul umbes 25-aastane, 175 sentimeetrit pikk ning päevitunud nahaga. Politseile avaldust naine ei teinud ja nii jäi paljastaja ka tabamata. 

Aasta 2012. Harju maakohus saatis ligi aastaks vangi mehe, kes harrastas mitme aasta jooksul Harjumaal väikeste tüdrukute ees liputamist, kirjutab Postimees. Kohus mõistis 59-aastase Aleksei süüdi lapseealise vastu suunatud seksuaalkuriteos ning mõistis talle 11 kuu pikkuse reaalse vangistuse, millele liideti juurde tema varasem kandmata karistus 28 päeva. Kriminaaluurimine tuvastas, et Aleksei tegeles liputamisega vähemalt viiel korral aastatel 2007-2011. Kõigis tuvastatud kuritegudes olid kannatanuteks alla 14-aastased tüdrukud.

Aasta 2013. Tallinnas Rocca al Mare promenaadil tegutsenud liputaja osutus edukaks pereinimeseks ja ettevõtjaks, kes juhib suurfirmat, sõidab kalli džiibiga, kuulub erakonda ja on esinenud televisioonis. Telesaade «Pealtnägija» püüdis selle häbenemata tegutsenud liputaja korduvalt filmilindile. Tegemist oli 42-aastase pereisaga, kes põhjendas enesepaljastust võimalusena põgeneda argirutiinist, põnevuse otsinguga, vajadusega adrenaliini järele, et viia oma mõtted igapäevaprobleemidest eemale.

Aasta 2013. Mustamäe trollis number 3 sõitis noor naine ning tema vastas istus mees, kes enda suguelundit hakkas hõõruma. «Istus minu ette, hargutas ja hakkas enda suguelundit katsuma. Samal ajal nühkis ta mind oma portfelliga, mis tal teises käes oli ja millega ta oma tegevust teiste reisijate eest varjas ja vajadusel suguelundi ära peitis, et ma teda vaataksin,» jutustas naine Tallinncityle. Mees oli tema sõnul üleni mustas, päikseprillid ees, pikemad pruunid juuksed hobusesabasse sõlmitud ja must portfell käes. Bussis vallatlenud mees jäi tabamata. 

Aasta 2015. Pärnu naiste paradiisist on saamas põrgu, kirjutab Pärnu Postimees. Naiste vahel alasti ringi patseerivad, neid piidlevad ja pildistavad mehed on saanud igapäevaseks nähtuseks Pärnu ranna selles osas, mis kunagi õigusega vaid naistele kuulus. Leidub neidki mehi, kes seal üsna avalikult käelist tegevust harrastavad. Kohaliku linnavalitsuse esindaja sõnul ei saa meestele naiste paradiisi sisenemist keelata. Sildist ja õigusnormidest olulisem on lähtuda headest tavadest ja tervest mõistusest. See, et meestel naisterannas viibimine keelatud pole, ei tähenda seda, et neile seal viibimine kohustuslik on.

Aasta 2016. Liputaja ründab Tallinnas Mustamäe metsatukas Tehnikaülikooli bussipeatuse lähedal naist, kirjutab Postimees. Ta püüdis tema seeliku alla tungida ja siis endaga metsa kaasa lohistada. Õnneks suutis naine end vabaks rabelda, ära joosta ja juhtunust politseisse teatada. Viimaks peetakse kinni 29-aastane mees, keda on alust kahtlustada naiste ahistamises ja liputamises. Mehe käitumine ja tema tegutsemise viis annab alust kahtlusele, et ta tülitas peale Mustamäe naisi ja käitus pealetükkivalt ja ebameeldivalt teisteski Tallinna piirkondades ning seda juba mitu aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles