Varas ja liiklushuligaan: Kalvi-Kalle on kohtus käinud regulaarselt 14-aastasest saati! (6)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalvi-Kalle
Kalvi-Kalle Foto: Kuvatõmmis

Telesaatest «Prooviabielu» tuule tiibadesse saanud Kalvi-Kalle Kruusamäe, kes astus eile järjekordsete liiklusrikkumiste eest kohtu ette, on aegade jooksul tööd andnud nii politseile, prokuratuurile kui maitsnud ka lausa vanglaleiba.  Noorest east ja kõrgest lennust hoolimata on noorsandi kontol hirmuäratav arv pahategusid. 

Kalvi-Kalle kuritegelik karjäär sai alguse, kui toona 14-aastasena tabati ta juhilubadeta autoroolist. Samuti puudus autol, millega noormees sõitis, kindlustus, ülevaatus ning numbrimärk. Noortalunik allutati karistuseks viieks kuuks käitumiskontrollile, mille järgi kohustus noor liiklusrikkuja elama kohtule avaldatud elukohas, ilmuma määratud ajal kriminaalhooldaja juurde ja alluma oma kodus viimase kontrollile. Kodust lahkumiseks rohkem kui 15 päevaks oli tarvis Kalvi-Kallel taotleda kriminaalhooldaja luba. 

Järgmine kord, kui siis veel avalikkusele tundmatu Kalvi-Kalle seadusesilmaga kokku puutus, oli aasta 2014 september. 17-aastane noormees põhjustas toona avarii. Samal ajal puudusid tal juhiload, ta ületas kiirust rohkem kui 60km/h, autol puudus numbrimärk, ta tekitas tahtlikult teisele autole kahjustusi, lisaks eiras teadlikult politseinike märguannet peatuda. Loetletud rikkumiste eest määrati Kalvi-Kallele 16 päeva aresti.

Vaid pool aastat hiljem peeti tulevase tõsielustaari üle taas kohut, kuna ta sõitis lubadeta ning autol polnud ülevaatust ega kindlustust. Kalvi-Kallele määrati karistuseks 10 päeva aresti, et enda tegude üle järele mõelda.

43 päeva hiljem ehk 5. mail 2015. aastal seisis Kalvi-Kalle taas kohtu alla süüdistatuna mootorsõiduki süstemaatilises juhtimises ilma sellekohase õiguseta ning varguses, mis on toime pandud sissemurdmisega. Nimelt tungis Kalvi ukse lahtimurdmise teel sisse talumaja rehealusesse, kust varastas ohtralt elektrikaablit, mille koguväärtuseks hinnati 500 eurot. Selles kohtuasjas sai Kalvi esimest korda kriminaalkurjategijaks ning talle määrati kuuekuune tingimisi vangistus 18-kuulise katseajaga.  

Suvel tegi Kalvi jälle pättust ning kohe 2015. aasta septembri alguses sai ta taas karistada juhtimisõiguseta sõidu ning ka varguse eest. Nimelt tungis kratt mitmel päeval ühe talu kuuri, kust näppas akulaadija, 6-7 akut, sepaalasi ja umbes 30 kg puhastatud vasktraati. Kogukahju oli ligikaudu 353 eurot. Kuna nooruk rikkus eelmise karistuse katseaega, mõisteti talle liitkaristuseks 11 kuu ja 23 päeva pikkune vangipõli, mis asendati kokkuleppeliselt 353 tunni üldkasuliku tööga.

Eelmise aasta alguses oli Kalvi-Kalle osaline tsiviilvaidluses. Nimelt tolle 2014. aasta septembris toimunud avarii tõttu, milles juhilubadeta driftikunn kahjustas kaht politseiautot. Kindlustusselts hüvitas remondikulud ligi 10 000 euro väärtuses, kuid kuna Kalvi-Kallel puudus avarii tegemise hetkel juhtimisõigus, nõudis kindlustusselts kahjusumma sisse noormehelt endalt. Pooled leppisid kokku, et Kalvi-Kalle maksab iga kuu kindlustusele 100 eurot. Lubadust ta ei täitnud ja kindlustusselts võttis ette kohtutee, et võlguolev summa Kalvi-Kalle Kruusamäelt sisse nõuda. Kohus otsustas, et Kalle peab viivitamatult maksma hakkama.

Seejärel mõisteti ta 2016. aasta septembris ka viimaks vangi – kuu ja 27 päeva. Riigi Teatajas seisvate andmete järgi käis Kalvi-Kalle Kruusamäe ühes alaealise sõbraga taas sisse murdmas ja varastamas, tekitades kahju niimoodi kolmele indiviidile.

Eelmise aasta 27. oktoobril tunnistati telestaar taas süüdi juhtimisõiguseta registreerimata sõiduki juhtimise eest, mille eest määrati talle kuuepäevane arest. Vahepealsel ajal toimusid telesaate «Prooviabielu» võtted, millest Kalvi-Kalle pisteliselt osa võttis. Kirevast vanglakogemusest kirjutas driftikunn oma blogis.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles