Mees veetis vanglas 17 aastat kuriteo eest, mille sooritas tema teisik (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parempoolne Richard vabastati pärast 17 süütult vanglas veedetud aastat. Vasakul on mehe teisik, kes kannab sama eesnime.
Parempoolne Richard vabastati pärast 17 süütult vanglas veedetud aastat. Vasakul on mehe teisik, kes kannab sama eesnime. Foto: Kansase politsei

Mees pääses vabadusse pärast ootamatult laekunud infokildu, et kuskil vanglas on temaga väga sarnane mees.

Kansasest pärit Richard Anthony Jones lasti pärast 17 aastat vanglas veetmist vabadusse, kuna kohus otsustas, et tema süüdimõistmiseks pole enam piisavalt tõendeid. Ta pisteti kongi 1999. aastal relvastatud röövi eest, seejuures oli ainsaks tõendiks pealtnägijate ütlused. Kohtuistungil, kus süüdistus tagasi võeti, ütlesid tunnistajad, kes eelnevalt olid mehe vastu tunnistanud, et nad tõepoolest ei erista Jonesi «Rickyst». Nimelt on mehed ülisarnased ja jagavad ka sama eesnime. Kohus lasi Jonesi vabadusse, kuna polnud füüsilisi, DNA või sõrmejäljetõendeid, mis seoks mehe kuriteoga. Lisaks elas mees kuriteopaigast arvestades teises linna otsas, aga tema teisik pesitses selle naabruses.

«Ma ei usu õnne, ma pigem arvan, et ma olen õnnistatud,» ütles Jones pärast teadet, et ta lastakse vabadusse. Vanglas veedetud aja jooksul apelleeris mees oma kohtuasja mitmel korral, ent tulutult ning mees kartis, et peabki 19 aastaks vangi jääma. Kaks aastat tagasi kuulis Jones mehest, kes ka vangis istub, ning on temaga hämmastavalt sarnane ja neil on isegi sama eesnimi. Mees taipas, et see infokild võib olla võti vabadusse, ning ta palus abi mittetulundusühingult, mis tegeleb vangimõistetud süütutele inimestele õigusabi pakkumisega. Jonesi juhtumiga tegelenud advokaadi sõnul olid kõik jahmunud, kui sarnased kaks meest on. Uuel kohtuistungil kordas Jones enda alibit, et röövi toimumise ajal veetis ta aega enda pere ja tüdruksõbraga. Kui tunnistajad nägid kahte Richardit kõrvuti seismas, ei suutnud nad osutada, kumb neist teo toime pani. Jones pääses vanglast ning harjub nüüd uue eluga, olles väga rõõmus, et saab taas lastega olla.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles