Kirsti Valdstein-Timmer: ise õnnelik ja rahul, suudame oma lastele pakkuda hoopis rohkem

Jaanika Vilipo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Instagram
Instagram Foto: Kirsti Timmer

Täna tähistatakse rahvusvahelist lastekaitsepäeva. Küsisime tuntud tele- ja raadioajakirjanikult Kirsti Valdstein Timmerilt, kuidas tähistab tema pere aasta üht olulist päeva.  Kirsti peres kasvab kaks poega ja täiskasvanud tütar, kes elab Austraalias. 

«Lapsed on elu õied» - on Teil mõni tabavam mõte?

«Ma leian, et lapsed on meie tulevik ja see tulevik on meie endi luua. Täpselt nii palju nagu anname, saame ka vastu. Minu jaoks on lapsed midagi sõnuseletamatult ägedat, neilt on nii palju õppida, oskaks me vaid kõike seda vastu võtta ja endas taasavastada.» 

Kuidas Teie pere tähistab lastekaitsepäeva?

«Ei tähista kuidagi eriliselt. Iga päev on kingitus. Sel aastal on nii, et tütar elab Austraalias, vanem poeg on klassiga Hiiumaal ja mina noorema pojaga lähen meie «Väikeste hiiglaste» saate Danieli Dream Teamiga grillima Pärnusse.»

Mis on olulisim, mida soovite lastele eluks edasi anda

«Ma olen alati öelnud oma lastele üht: ole aus minuga ja ma seisan su taga nagu kalju, valeta mulle ja ma ei kaitse sind. Siiani on toiminud. Kui on usalduslik suhe, on ka kõik muu olemas. Ausus ja austus teineteise vastu – need on kõige aluseks. Muud ma ei nõua.» 

Olete aktiivne meediainimene – kuidas leiate aega laste jaoks, kuidas ühendate töö ja laste kasvatamise? Kui suur väljakutse see Teie jaoks on olnud ja kas olete midagi pidanud ohverdama?

«Ohverdada on tulnud nii palju ühiseid tunde, aga minu lapsed teavad, et kui ema teeb tööd, mida ta armastab, on ta palju parem ema. Kui ma istuks kodus, mu lapsed tüdineksid sellest kanaemadusest õige pea. Olles ise õnnelik ja rahul, suudame me oma lastele pakkuda hoopis rohkem. Siis on ka, mida anda. Kodus istudes oleks mu maailm palju kitsam ja seega ka mu laste maailm. Ma arvan, et minu töö, minu sõbrad ja minu maailm pakuvad mu lastele suurema maailmapildi ja võimaluse valida oma tee. Neil on üsna avar silmaring.»

Mis on olulisim, mida on lapsel elus vaja?

«Kõige olulisem on armastus, hoolimine  ja turvatunne. Neid tundeid ei ole kunagi liiga palju. Elu on niigi nurgeline ja vahel halastamatu, olgu see lapsepõlv siis nii armastusest pungil kui võimalik. Lapsi ei ole võimalik üle hellitada, aga paraku on tihti nii, et hellust on olnud liiga vähe.»

Lapsed on elu õied! Armastagem siis neid.
Soovime kõigile lastele head lastekaitsepäeva!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles