Marilyn Jurman sünnitusest: hüpnoos aitas mul tuhudega toime tulla

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapseootel Marilyn Jurman õpetab joogatama ka teisi rasedaid
Lapseootel Marilyn Jurman õpetab joogatama ka teisi rasedaid Foto: instagram.com

Näitlejanna, laulja ja joogatreener Marilyn Jurman kirjeldab oma blogis, kuidas ta end sünnitusel poegiva elevandina tundis, ning mil moel hüpnoos tal tuhudega toime tulla aitas.

Marilyn kirjutab oma blogis, et kuigi ametlikes dokumentides on sünnituse pikkuseks märgitud 29 tundi, siis tegelikult tuli tütreke Rumi ilmale viie tunniga. Küll aga märgib naine, et 29 tunni jooksul sai temast ema.

Sünnitusvalude, tuhudega aitas naisel toime tulla hüpnoos: «Sain hüpnosünnituse koolitaja Kiia Paali käest hüpnoosi, mida kuulasin korduse peal viimased kaks päeva ja see aitas mind läbi esimeste tuhude ja ka enne seda hoida rõõmsat meelt».  Marilyn kirjeldab, kuidas koolitaja Kiia hääl teda rahustas ning julgustas beebit mööda sünniteid laskuma. «Tuhude valu tuli ja siis läks nagu midagi ei oleks olnud. See andis mulle suurepärase võimaluse hüpnoos sisse lülitada ja uinuda,» kirjeldab ta oma blogis.

Põnevalt ning humoorikalt kirjutab Marilyn ka sellest, millisena ta ise ennast sünnistuse ajal tajus: «Kujutasin endale ette, et ma olen poegiv elevant. Arvan, et tegelikult võisin mõne inimese päris ära ehmatada. Ma tegelikult ka kujutasin ette, et ma olen elevant ja mul on selline Tõnu Tepandi kooliga hääl, et kui on vaja madalalt, täiega, koos õhuga möirata, siis tõelise mõnuga ma seda teengi. Hingasin nina kaudu sisse ja siis viskasin oma kujutletava londi õhku ja nii madalalt ja valjult kui torust tuli, hingasin suu kaudu kopsud tühjaks. Samal ajal veidi kükitades või puusadega alla poole laskudes. Mul oli vägagi poegiva elevandi tunne.»

Pikemat kirjeldust saad lugeda Marilyni blogist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles