Kristiina Ojuland solvas ööklubis Tartu Rocki mängijat rassistliku märkusega?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi saadik Kristiina Ojuland
Europarlamendi saadik Kristiina Ojuland Foto: Mihkel Maripuu

Tartlanna käis 19. märtsil Tallinnas ööklubis Veenus, kus viibisid ka Kristiina Ojuland ja Raimo Kägu. Naine väidab, et Kristiina Ojuland solvas tema tantsupartnerit rassistliku märkusega.

Eesti Ekspress kirjutab, et Kristiina Ojuland suundus klubis tartlanna juurde ja ütles: «Kas sul vastik ei ole neegriga ameleda?»

Tantsupartner, Tartu Rocki korvpallimeeskonna Nigeeria päritolu mängija Callistus Eziukwu palus naisel Ojulandi sõnad ümber tõlkida. Pärast sõnade tõlkimist lahkus korvpallur kohe ööklubist.

«Ma ei tundnud teda varem, tutvusime ööklubis. Kuid see rikkus tal tuju,» räägib naine, kes on enda sõnul karsklane ja mäletab kõike täpselt.

Kristiina Ojuland eitab vahejuhtumit. «Ei, see on täiesti võimatu lugu. No ma ei tea... Muusika mängib tantsuplatsil päris kõvasti, uskumatu lugu, kust ta niisuguse asja võtab üldse?»

Raimo Kägu eitab oma kaasa osalemist ööklubi neegriskandaalis, kirjutab Õhtuleht. «Ma ei tea, mille peale see tütarlaps võis solvuda. Kas sellepärast, et tal see pikk must mees jooksu pani või midagi muud? Kristiinal küll selle mehe vastu mingit huvi ei olnud. Olin kõrval ja nägin.»

«Mu peast käis läbi palju erinevaid emotsioone. Alguses olin vihane, kuid siis püüdsin välja nuputada, miks ta nii ütles,» räägib Callistus Eziukwu Eesti Ekspressi veebiväljaandele.

«Mul ei ole midagi võita. Ma olen peaaegu 100 protsenti kindel, et ta suhtumine mustanahalistesse ei muutu. Kahju on tehtud ja vabandus ei oleks siiras. Vabandus päästaks küll ta reputatsiooni, kuid tema suhtumine sellest ei muutuks,» lisab Callistus Eziukwu.

Eziukwu sooviks saadikuga kohtuda. «Loodan, et võin oma headusega tema eelarvamust muuta.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles