Stilistid soovitavad: mida panna selga suvistele pidudele?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johanna Eenma.
Johanna Eenma. Foto: Erakogu

Suvepeod ja koolilõpetamised on ukse ees ning sel puhul on Kaubamajja loodud eriväljapanekud nelja Eesti stilisti moesoovitustega. 

Stilist Johanna Eenma soovitab hakata suvepidustusteks valmistuma juba varakult.

Johanna Eenma valik.
Johanna Eenma valik. Foto: Tootja fotod

Suvekuumuses õige kleidi otsimine võib osutuda parajaks peavaluks, millega on kursis vist iga naisterahvas. «Soovitan hakata oma oste planeerima juba varakult, et mitte jääda viimasele minutile. Aegsasti valmistumine annab ka võimaluse otsida juurde sobivad aksessuaarid,“ rääkis stilist Johanna Eenma.  Mustrite valikul domineerivad sel aastal suvekuumusest inspireeritud mustrid – troopika, lilled. «Kuna lillemustrite ja suvesoojuse järele on sel aastal kohe eriliselt suur vajadus, siis võib mustreid kanda pealaest jalatallani. Rõõmu suvesooja saabumise üle ei maksa sel aastal küll ainult endale hoida,» lisas Eenma.

Britta Talving.
Britta Talving. Foto: Erakogu

Stilist Britta Talving soovitab koolilõpetajal lähtuda oma isiklikust stiilist.

Britta Talvingu valik.
Britta Talvingu valik. Foto: Tootja fotod

Viimaste trendide järgimisele tasuks kindlasti eelistada hoopis enda isiklikku stiili ja jälgida, et rõivad sobiksid kehatüübiga. «Kindlasti tasub poodi kaasa võtta keegi, kelle maitset saab usaldada. Võib kasutada hoopis ka personaalse moenõustamise teenust,» rääkis stilist Britta Talving. «Mis puudutab aga meiki, siis soovitan valida kerged ja suvised toonid ning järgida klassikalist meiginippi - tugev silmameik sobib tagasihoidlikuma huulevärviga ja vastupidi,» lisas Talving. Kui koolilõpetaja end kontsadel hästi ei tunne, siis võiks eelistada madalamaid jalanõusid, sest kõige olulisem on end hästi tunda ja päeva täiel rinnal nautida. Mood soosib mugavust ilus allahindlusi tegemata!

Ženja Fokin.
Ženja Fokin. Foto: Erakogu

Stilist Ženja Fokin soovitab härradel siduda mugavus ja formaalsus.

Ženja Fokini valik.
Ženja Fokini valik. Foto: Tootja fotod

«Suviste komplektide peamine märksõna on rõkkav rõõm ning mugavus, riietusega saad tuua esile parima versiooni iseendast,» nentis stilist Ženja Fokin. Julgemad härrad võiksid formaalsete ülikondade juurde sobitada eksootilisi värve ja mustreid. «Soovitan alati pöörata tähelepanu detailidele, veidi kelmikam lips ja näiteks värvilise tallaga jalanõud võivad muuta juba terve komplekti palju pilkupüüdvamaks,» lisas Fokin. Mood on sel suvel meestele eriliselt meeltmööda, sest soosib vägagi mugavust ning lubab kombineerida formaalset ja vaba aja stiili.

Kirsi Altjõe.
Kirsi Altjõe. Foto: Erakogu

Stilist Kirsi Altjõe soovitab lastemoes olla mänguline ja lähtuda lapsest endast.

Kirsi Altjõe valik.
Kirsi Altjõe valik. Foto: Tootjate fotod

«Lastemood annab sel suvel tõeliselt suure mänguruumi, moes on krutskid ja tänavamoest inspireeritud stiil,» kõneles stilist Kirsi Altjõe. «Kui lasteaed või kool ettekirjutusi ei tee, siis võiks lasta fantaasial lennata ja lähtuda lapse isiklikust stiilist. Pintsak ja püksid ei pea olema ühte värvi, pükste materjal võiks olla võimalikult ihusõbralik. Valgele kleidile saab värvi tuua värviliste detailidega – sokid, sukkpüksid, jakk,» lisas Altjõe. Kõige olulisem on, et riiete ja jalanõude ostmiseks jääks piisavalt aega ning komplekt oleks läbimõeldud, mugav ning leiaks rakendust ka edaspidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles