Evelin Ilves avab Nasval kodukohviku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eks-presidendiproua Evelin Ilves alustas loengute sarjaga Evelini Eluköök
Eks-presidendiproua Evelin Ilves alustas loengute sarjaga Evelini Eluköök Foto: Viktor Burkivski

Evelin Ilves käis Tallinnas korraldatud messil Sööma! välja üsna metsiku idee, et kavatseb kusagil Nasva kadakate vahel avada söögikoha, mille nimeks Roog, kirjutab Hiiu Leht.

Evelin Ilves ise ütles, et talle endale see idee väga metsik ei tundugi. «Olen mitu aastat vaikselt peas seda meisterdanud ja just päriselt maale tahtsin.»

Kohviku kontseptsioon on Hiiu saarel enneolematu, võrrelda võiks neid ehk ühepäevakohvikutega, mis korraks kodu aedades avatakse, aga seal enamasti kööki ei näe. Nimelt on kohvikus Roog kavas pakkuda kolme-neljakäigulist õhtusööki koos jookidega koduköögi-söögitoa lauas. Sellise õhtusöögi saab tellimise peale.

«Mulle tundub see kõige loomulikum: külalised on sinu lähedal, kokkame ja muljetame. Nii tekib ühine energiaring ja armastus – see hea toidu kõige tähtsam komponent on kõigile hoomatav,» leiab Evelin.

Suveterrassil pakutakse päeval grillvõileibu ja värsket suitsukala, lõuna ajal ehk ka suppi.

Evelin Ilves ütles, et koos kaaslase Siim Rikkeri ja tütre Kadri Keiuga oli neil niigi plaanis suveks Hiiumaale tulla. Kuna ei tahaks nii sama käed rüpes istuda, vaid midagi teha, tahabki ta oma kallist kuningriiki, oma kööki hiidlaste ja saare külalistega jõudumööda jagada.

Kokkama hakkab Evelin ise, sõber Siim hoiab grilli all tuld ja Kadri Keiu koos sõbrannaga on ka lubanud vahel abiks olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles