Kuidas hullutaval eurokarussellil mitte pead kaotada?

Jaanika Vilipo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud Laura Kurs (vasakul) ja Kristina Herodes euromöllus.
Ajakirjanikud Laura Kurs (vasakul) ja Kristina Herodes euromöllus. Foto: Sander Ilvest

Postimehe ajakirjanikud Laura Kurs ja Kristina Herodes on juba nädal aega Kiievis Eurovisiooni-lainel surfanud. Küsisime säravatelt naistelt, kuidas püsida ergas ja terve selles meeletus tempos, kus tööpäevad algavad varahommikul ja võivad kesta südaööni? Ning kuidas on võimalik korraga olla mitmes kohas ja edastada kõige värskemad eurouudised kiiresti kodumaale?

Lisaks püüavad Laura ja Kristina jagada praktilisi näpunäiteid tulevastele eurolaulikutele: kuidas sellel mastaapsel üritusel ellu jääda ning kuidas esindada oma riiki nii, et iga eestlane tunneks selle üle vaid uhkust.

Kristina Herodes räägib, et Eurovisioon tähendab tema jaoks lakkamatut möllu ja tohutut tempot. Et hea tuju säiliks, on kasulik kohe mõelda kolme asja peale. Esiteks, igal pool korraga pole lihtsalt võimalik olla. Teiseks, iga hetk ei saa karusselliga sõita, süda läheb pahaks ning puhkeaega tuleb võtta kasvõi jõuga. Kolmandaks, ei tohi unustada huumorit! Kuni saab nalja, toimib ka kõik muu.

Seega tahaks ta nii artistidele, delegatsiooniliikmetele kui ajakirjanikele südamele panna, et on suur oht hakata seda kõike liiga tõsiselt võtma. Oma riigi esindamise tähtsus, võistlusmoment ja pidev tähelepanu saadavad artiste igal sammul. Kuid ei tohiks unustada, et hoolimata Eurovisooni mastaabist on tegu siiski meelelahutusega. Kui selles suures kirevas katlas rõõmsa meele kaotad, ei suuda sinu reportaažid sündmuspaigalt ega laulud lavalt ilmselt ka teiste meelt lahutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles