Galerii: hiiglasliku sünnimärgiga naine pürib modelliks: ma ei kavatsegi häbeneda! (1)

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Brasiilias Juiz de Foras elab 24-aastane kena neiu Mariana Mendes, kelle näol on väga suur sünnimärk. Seda peetakse sageli tätoveeringuks ning öeldakse otsesõnu välja, et Mariana on «kole» või «imelik».

Mariana ise peab aga oma kaasasündinud melanotsüütset neevust ainulaadseks ja ei kavatsegi seda häbeneda. Vastupidi - ta usub, et see aitab tal silma paista, vahendab Daily Mail.

Kui Mariana oli viieaastane, lasi ta ema suurt neevust laserkirurgia abil vähendada, sest kartis, et tütart hakatakse kiusama. Nüüd on aga Mariana stilisti assistent ja hindab oma erinevust, tänu millele ta on saanud tööd modellina. 

«Tänu neevusele tunnen end ilusana ja teistest inimestest hoopis teistsugusena. See on väga ebatavaline kui kellelgi on nii suur neevus nagu minul, nii et muidugi on inimesi, kes jõllitavad ja kellele see ei meeldi, kuid mina sest ei hooli,» teatab ta.

Paljud inimesed uurivad, mis Mariana näol viga on. Enamasti arvatakse, et tal näos tätoveering või imelik meik. «Mõnele see tõesti meeldib, mõnele mitte. Mõni jumaldab, mõni vihkab - arvamused on väga erinevad. On inimesi, kes on öelnud, et ma olen kole või näen imelik välja, kuid mind see häiri, sest see on kõigest nende arvamus ja minu meelest on see ilus,» on ta veendunud.

«Ma ei lähe endast välja, kui keegi ütleb, et talle ei meeldi mu neevus, sest minu jaoks on see nagu iga teine osa minu kehast. Seetõttu eelistan meenutada inimeste kiitusi. Ma olen oma neevuse üle uhke, see on osa minust ja ma olen õppinud end armastama.»

Kaasasündinud melanotsüütset neevust esineb iga 20 000 sünni järel ja seda põhjustab suurem kogus nahalust pigmenti, mis annab nahale tumedama värvuse. 

Lapsepõlves läbitud laserravi protseduuridel ei olnud suurt mõju ja Marianal on selle üle ainult hea meel. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles