Uskumatu lugu! Tartu jooksumaratoni võitja läbis raja sokkide väel: alguses oli üpris raske, eriti asfaldil!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

35. Tartu jooksumaratoni võitis keenialane Ibrahim Mukunga Wachira, kes läbis raja tervenisti sokkide väel. 

Wachira ülekaal vastavalt teise ja kolmandana lõpetanud Roman Fosti ning Raido Mitti ees oli mäekõrgune – Eesti mehed kaotasid keenialasele enam kui nelja minutiga.

Muuhulgas püstitas Wachira ka uue rajarekordi 1.13.23. Ja seda sokkides! «Jooksin sokkides, kuna andsin oma jooksujalatsid kellelegi hoiule ja ei saanud neid õigel ajal tagasi. Alguses oli üpris raske, eriti asfaldil, kuid maastikul oli päris hea joosta ning lõpus olin juba ära harjunud,» rääkis Wachira.

35. Tartu jooksumaratoni võitja Ibrahim Mukunga Wachira
35. Tartu jooksumaratoni võitja Ibrahim Mukunga Wachira Foto: Annika Erg

Varem kahel korral Tartu Jooksumaratoni võitnud Eesti üks paremaid pikamaajooksjaid Roman Fosti, kes lõpetas täna ajaga 1.17.42, võttis tänast võistlust kui ettevalmistust 20. mail peetavaks Göteborg’i poolmaratoniks. «Mõnus oli! Väga palju käis täna kassi-hiire mängu – mäest alla joostes keriti ikka tempo üles. Oli aus konkurents,» võttis Fosti tänase võistluse enda pilgu läbi kokku.

35. Tartu jooksumaratoni võitja Ibrahim Mukunga Wachira
35. Tartu jooksumaratoni võitja Ibrahim Mukunga Wachira Foto: Kaimo Puniste

Kolmandana finišeerinud Mitt kaotas lõpuks Fostile kõigest kuue sekundiga. «Romanile koti pähe tõmbamiseks on veel vara. Aga üldiselt oli mõnus joosta ja olen väga rahul,» ütles Mitt.

Olga Andrejeva
Olga Andrejeva Foto: Annika Erg

Naiste konkurentsis jooksis täna esimesena üle finišijoone Olga Andrejeva, kelle lõpuaeg 1.29.39 tähistab samuti uut rajarekordit – Kaisa Kuke eelmise aasta võiduajast oli täna Andrejeva kiirem ligi kahe minuti võrra. Üldarvestuses saavutas Andrejeva 36. koha. «Kuna olin eelmisel nädalal natuke tõbine, siis tundsin enne starti ennast väga ebakindlalt. Siiski oli minek täna üllatavalt hea ja kuigi lõpu poole väisisin ära, oli edu õnneks väga suur. Uskumatu, et ka rajarekord tuli, sest ma ei teadnud, mis tempoga ma täpselt jooksen,“ sõnas Andrejeva. Naiste seas lõpetas teisena ajaga 1.31.00 mullune võitja Kukk. Kolmandana finišeeris Moonika Pilli, kes omakorda jäi Kukest maha üheksa sekundiga.

President Kersti Kaljulaid 35. Tartu Jooksumaratonil
President Kersti Kaljulaid 35. Tartu Jooksumaratonil Foto: Margus Ansu

Kokku läks täna starti 3262 jooksjat ja kepikõndijat. Neist 1623 pikemale 23 km distantsile, 1474 keskmisele 10 km distantsile ja 165 lühemale 5 km distantsile.

35. Tartu jooksumaratoni võitis Ibrahim Mukunga Wachira
35. Tartu jooksumaratoni võitis Ibrahim Mukunga Wachira Foto: Annika Erg

Järgmine Tartu Maratoni Kuubiku sarja osavõistlus on 36. Tartu Rattaralli, mis toimub 28. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles