Reedel toimub Türil TULBIpäev

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulbid
Tulbid Foto: Internet

Kevadpealinna ürituste raames toimub 1. aprillil TULBIpäev, kus teavet jagavad Eesti suurimad kollektsionäärid, saab vaadata näitust, toimetada töötubades ja lasta end tulpidega pildistada.

TULBIpäev algab Türi kultuurimajas 1. aprillil kell 13 erinevate loengute ja tegevustega. Loengud on suurtelt sibullille kollektsionääridelt nii Türi vallast kui ka mujalt Eestist ja suurimalt sibullillede kasvatajalt Nurmiko Hulgi. Korraldatakse klaasvitraaži, viltimise ja tulbikaartide tegemise töötubasid, kus kõigil huvilistel on võimalus kätt harjutada. Töötubades juhendavad tegemisi käsitööinimesed Türi vallast.


Kultuurimaja fuajees on välja pandud tulbinäitus, kus vaatamiseks on vähemalt 50 erinevat sorti eluslilli kui ka kunstinäituse eksponaate.
Korraldatakse fotosessioon, kus soovijatel on võimalus lasta end pildistada 500 tulbi vahel.


Türi valla haljastusspetsialist Reelika Marrandi sõnul sobib selline päev end kevadpealinnana reklaamivale Türile väga hästi ja veel toredamaks teeb selle asjaolu, et oleme esimesed tulbiteemalise päeva korraldajad.
Sissepääs TULBIpäevale on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles