Teadlane: tulevikus abielluvad inimesed robotitega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Schwarzenegger kehastas «Terminaatori» filmides robotit
Arnold Schwarzenegger kehastas «Terminaatori» filmides robotit Foto: allposters.com

Briti teadlane kaitses doktorikraadi väitekirjaga, milles ta väitis, et tulevikus hakkavad inimesed ka robotitega abielluma.

David Levy kaitses doktorikraadi Maastrichti ülikoolis uurimistööga, mis kannab pealkirja «Intimate Relationships with Artificial Partners» (Lähisuhted kuntlike partneritega), kirjutab metro.co.uk.

«Tulevikus muutub inimeste suhtumine nii robotitesse kui ka abielusse. Tulevikus on inimeste kõrval intelligentsed androidid, kes sobivad ka abielupartneriteks,» seisab mehe kirjutises.

Levy käsitles oma uurimustöös inimeste suhtumist kiindumusse, armastusse ja seksuaalsusesse ning leidis, et saadud andmete kohaselt võivad inimesed tulevikus näiteks ka roboteid oma partneritena näha.

Levy uurimustöö aluseks on 450 varasemat uurimustööd psühholoogia, seksuoloogia, sotsioloogia, robotite ehitamise, materjaliteaduse, kunstintelligentsi, sugupooltesuhete ja arvuti-inimese kootöö alalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles