Vanemuise "Rigolettos" laulab Viini Rahvaooperi solist

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vincent Schirrmacher.
Vincent Schirrmacher. Foto: www.musikprogramme.org

Sellel laupäeval, 26. märtsil astub Vanemuise väikeses majas „Rigoletto“ etenduses lavale Viini Rahvaooperi solist Vincent Schirrmacher.

Vincent Schirrmacher õppis muusikapedagoogikat Londoni Muusikaakadeemias ja New Yorgi Juilliardi koolis. Ta on võitnud mitmeid rahvusvaheliste konkursite preemiaid. 2010. aastal debüteeris Vincent Schirrmacher prints Sou-Chongina Viini Volksoperis ja sel hooajal võib teda näha kahes uuslavastuses: printsina Dvořáki „Russalkas“ ja Camille de Rossillon’ rollis Lehári „Lõbusas leses“.

Verdi „Rigoletto“ on Vanemuises lavastanud Taisto Noor, muusikajuht ja dirigent on Lauri Sirp. Solistidena astuvad Vincent Schirrmacheri kõrval lavale Atlan Karp ja Alla Popova.  Sama solistide koosseisu näeb ka 19. aprillil toimuval „Rigoletto“ etendusel. Teistes osades laulavad Valentina Kremen, Karmen Puis, Märt Jakobson, Taisto Noor, Taavi Tampuu, Tõnu Kattai, Jaan Willem Sibul, Merle Jalakas. Ooper on itaalia keeles, eestikeelsete subtiitritega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles