Vahur Kersna: tänapäeval tapab inimesi toit Selveri letilt ja meedia (12)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Kersna
Vahur Kersna Foto: ERR

Telemees Vahur Kersna arvates tuleks lastele koolides õpetada seda, kuidas tänapäeva infotulvas terad sõkaldest eraldada.

Kersna märkis «Ringvaates», et meediasisu on väga palju ja kui tahta seda kõike ära tarbida, läheb inimene lihtsalt lõhki.

«Su pea plahvatab,» ütles Kersna. «Minu arvates peaks koolides õpetama lastele, kuidas ennast kaitsta informatsioonitulva eest, mis meid ümbritseb. Ja kuidas selle saasta hulgast valida välja informatsioon, mis on tõesti vajalik.»

«Kui vaadata ikka seda, mida inimesed tarbivad... Nii meedias kui ka hamburgerid ja pitsad ja kogu see kräpp, mida nad ostavad poest... Vaata neile ostukorvi! Issand jumal, kas nad tõesti söövad selle kõik ära? Ja kui sa keerad teleka või raadio lahti, kas nad tõesti tarbivad selle kõik ära?»

Kersna arvates jäävad inimesed nii haigeks ja surevad enne õiget aega maha.

«Lapsi tuleks õpetada, kuidas ennast selle eest kaitsta. Kuidas jääda ellu selles julmas maailmas, kus sind ei tapa enam mõõgad, vibunooled ja mõõkhambulised tiigrid, vaid kus sind tapab toit Selveri letilt ning meedia,» rõhutas Kersna. «Elada iseenda päris elu. See on kõige suurem kunst ja kõige tähtsam asi üldse maailmas.»

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles