Tsiklimüüjad lõid motikad messiks läikima

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevalmistused Tartus peetavaks Motoexotika messiks.
Ettevalmistused Tartus peetavaks Motoexotika messiks. Foto: Risto Mets

Neljapäeva pärastlõunal käis Tartu Näituste messihallides kibe tsiklite paikaveeretamine, et uusimad mudelid oleksid Eesti suurima motomessi tarbeks kenasti publikule nähtavad.


Hondasid müüva firma Catwees müügikonsultant Indrek Taggel tõdes, et päris kõik uudismudelid, mida plaaniti publikule tutvustada, Eestisse ei jõudnud. Ometi oli Catweesi kasutuses olev näitusepind tihedalt kahe- ja neljarattalisi täis pargitud.

ATV-d, rollerid, võimsamad mootorrattad ja rollerid. Päris esimest korda saab Baltimaades näha mudeleid Honda Black Spirit, Shadow RS ja PCX. Uudistada saab ka 125-kuupsentimeetrise töömahuga valget rollerit, mille ninaosa meenutab Honda ühte tuntuimat automudelit - Civicut.

Vähemalt sama palju mootorrattaid ning ATV-sid saab näha Kawasaki boksis. Neist mitmed mudelid on eestlaste ees päris esimest korda. Mootorrataste ning ATV-de müük kukkus vahepealsetel masuaastatel päris alla. Nüüd näib, et turg hakkab taas elavnema, tõdes aktsiaseltsi Ramo juhataja Ülo Raudsepp.

Kahe suure tsiklimüüja kõrval oli oma väljapanekuga kohal ka motokokkutuleku Jõgevatreff korraldusmeeskond. Mõistagi teevad nad eesseisvate messipäevade jooksul kõvasti reklaami oma üritusele - Eesti suurimale motomatkajate kokkutulekule, mis leiab aset juuli lõpus.

Seekordne treff on pisut eriline, sest kokkutulek tähistab oma 20. sünnipäeva, märkis end suvise motosündmuse halliks kardinaliks nimetav Igor Ellisson. Lisaks motoristide pidutsemisele kinnisel alal on üks päev mõeldud ka kõigile teistele. 29. juulil korraldavad nad viikingihõngulise perepäeva Kuremaa järve rannas.

Lisaks Motoexotikale leiab sel nädalavahetusel samas kohas aset veel teinegi mess - puhkamisvõimalusi tutvustav «Suvi». Kaksikmessi projektijuhi Terje Sõna kinnitusel osaleb üritusel tänavu 77 erinevat firmat.

Lisaks eksponentidele saab jälgida ka messiprogrammi, kus omal kohal nii motoriiete demonstratsioon, kaasahaaravad võistlused ja esinemised, kehamaalijad ja tattoo-meistrid ning lihtsalt kaunid naised.

Reede keskpäeval algav mess on avatud pühapäeva pärastlõunani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles