Video! Soolast ehitatud ökohotell Egiptuses on maailma privaatseim koht, kus puhata

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kes ei unistaks tänapäeva kiire elutempo juures vaheldusest ja hetkeks välja lülitamisest? Egiptuses on isemoodi hotell, kus ei ole elektrit, telefoni ega internetti. Ehitatud on see soolast!

Seda Egiptuses olevat hotelli peetakse maailmas kõige säästlikumalt toimivaks hotelliks ja samuti ka üheks eraldatuimaks. See asetseb Liibüa piiri ääres, kuhu nii sama naljalt ei satugi. 

Hotelli juht Ahmad Mohamad Khalifa: Hotelli nimi Adrere Amellal tähendab berberi keeles valget mäge. Siwa oaasis ei ole ühtegi nii valget mäge, kui see, mille juurde hotell on ehitatud. Aga hotelli kutsutakse ka Jaafariks ja seda šeigi järgi, kes siin esimesena elas ja siia ka maetud on.

Hotell on ehitatud ainult looduslikke materjale kasutades, enamasti soolakivist. Soolakividest on valmistatud ka pea kogu mööbel. Vett saadakse hotellis maa alustest allikatest. Kõik ülejäänud asjad toimivad päikeseenergia jõul.

Samuti kasutatakse vaid küünlaid ja õlilampe. Toit, mida külalistele serveeritakse on orgaaniline ja kohapeal kasvatatud.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles