Kleer Maibaum: keisrilõige on nagu vägistamine!

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kleer Maibaum
Kleer Maibaum Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

«Arvamus, et sünd ja sünnitus on ohtlik, on täielik absurd,» ütles vaat et kodusünnituse eestkõnelejaks saanud näitlejatar Kleer Maibaum-Vihmar (38) mõni aeg tagasi ajakirjale Naised.
 

«Olen isegi kuulnud, et see on ohtlikkuselt samal pulgal südamehaigustega. Ühest küljest on see armas, sest näitab, kui palju armastust sünnile pühendatakse, aga armastus ei pea olema selline,» märkis Kleer ja tõi näitena, kui palju vägivalda sünnituse juures haiglates kasutatakse.

«Minu esimene laps sündis keisrilõikega ja see oli selline kogemus, nagu mind oleks vägistatud!» ütles Kleer, lisades, et sellisest kogemusest tervenemiseks läheb pärast palju raha ja aega.

Kleeril saab üsna pea läbitud Algallika Ekstaatilise Sünnituse programm, mille lõppedes kannab ta tiitlit «sünnitoetaja», kes tegeleb tema sõnul juba raseduse ajal naise hirmudega, et ei asi ei peaks üldse keisrilõikeni jõudmagi.

Muu seas on Algallika sünnitoetuse põhimõtete kohaselt äärmiselt oluline, et naine ja laps on üks tervik ka pärast sünnitust ning ema vajab last füüsiliselt ja emotsionaalselt täpselt sama palju, kui laps vajab ema - see tähendab, et pärast sünnitust neid teineteisest ei eraldata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles