Rock Cafes avatakse järjekordne täht «Eesti roki autahvlil»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambli Rise Against kontsert Tallinna klubis Rock Cafe 28. oktoobril
Ansambli Rise Against kontsert Tallinna klubis Rock Cafe 28. oktoobril Foto: Jelena Rudi

Laupäeval 12. märtsil toimub Eesti rokimekas Rock Cafes seitsmendat korda traditsioonilise Rock’n’Roll Wall Of Fame'i avaliku hääletuse tulemuste pidulik avalikustamine ning uue tähe kinnitamine Rock Cafe paesele seinale.

 

Toimub ka Eesti ainsa rokiraadio Radio Mania sünnipäevapidu ning Eesti rock-muusikas eelmise aasta tegevuse põhjal parimaiks tunnistatud ansamblite, plaatide ja laulude autasustamistseremoonia. Õhtu peaesineja on Eesti folkmetali lipulaev Metsatöll. Kaasa teevad ka Herald, Kraaken, Zorg, Dramamama, skandaalne Winny Puhh ja punkikoon J.M.K.E.. Lisaks eksklusiivne burlesque-show «Müstika» tantsustuudiolt.

Tänavuaastaste nominentide seas on Sven Grünberg, Andres Põldroo, Margus Kappel, Rein Rannap, Rock Hotell, Propeller, Fix, Oleg Sõlg & Polyphon, J.M.K.E., Ott Arder, Generaator M, Velikije Luki, Alo Mattiisen, Jaak Joala, Tõnis Erilaid, Tiit Karuks, Olavi Pihlamägi, Riho Baumann, Väntorel, Mahavok.

Sarnaselt USAs 1983.a. loodud Rock'N'Roll Hall Of Fame'le, algatas Radio Mania ka Eestis 2004. aastal traditsiooni austada neid isikuid ja kollektiive, kes on rock-muusika arengule Eestis viimase 25 aasta jooksul enim kaasa aidanud ja seda mõjutanud. Eesti oma «Rock'N'Roll Wall Of Fame'l» ehk «Eesti roki autahvlil», mis asub Rock Cafes, on praeguseks 6 tähte: Gunnar Graps (2004), Ruja (2006), Tõnis Mägi (2007), Virmalised (2008), Peeter Volkonski (2009) ja Turist (2010).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles